Що робити, коли болить зуб?

Багатьом з нас знайома ситуація, коли разом з появою зубного болю здається, що настав «кінець світу», і ви не можете нормально їсти , спати та жити через погіршення стану на тлі виснажливого болю в зубі.

Біль в зубі – що робити?
Відповідь на питання: «що робити, якщо болить зуб?» - вочевидь лежить на поверхні – треба звернутися до стоматолога www.lumident.kiev.ua/ua/narodnye-sredstva-ot-zubnoj-boli.

Навіть якщо вам вдасться самостійно на час приборкати зубний біль, не треба тішити себе надією, що проблема зникла.

Якщо в момент, коли сильний зубний біль застав вас в нічний час або в місці, де послуги стоматолога є недоступними, можна в якості допомоги вдатися до застосування народних рецептів від зубного болю.

Проте при першій же можливості треба негайно звернутися в стоматологічну клініку «Люмі-Дент», і отримати кваліфіковану допомогу.

У пошуках способів, що робити в домашніх умовах якщо болить зуб, важливо зберігати розуміння того, що самостійне використання лікарських препаратів або народних засобів при болі в зубі можна розглядати виключно, як тимчасовий захід.

Тільки кваліфікований стоматолог може встановити причини і призначити необхідне лікування, яке позбавить вас від зубного болю і усуне ризики розвитку ускладнень.

Як прибрати зубний біль?
З вищесказаного випливає, що зубний біль можна прибрати двома засобами:

  1. тимчасово за допомогою рецептів домашньої медицини;
  2. професійними способами в умовах клінік «ЛюміДент», що включають лікування, пломбування та протезування зубів під різними видами ефективної і безпечної анестезії.

Нагадуємо, народні засоби від болю в зубі дають тільки тимчасове полегшення, але причину, по якій ви відчуваєте дискомфорт і зубний біль, вони, на жаль, не усувають.

Народні засоби від болю в зубі
Завжди знайдуться народні засоби, які можна використовувати в пошуку відповіді на питання: «як заспокоїти біль в зубі».

  • Наприклад, якщо у вас вдома є сирий буряк, його можна використовувати для полегшення зубного болю. Справа в тому, що він має гарні знеболюючи властивостi. Маленький шматочок очищеного буряка, прикладений до місця гострого болю в зубі, допоможе вам полегшити стан.
  • Серед народних засобів можна назвати і такий незвичайний спосіб, як прикладання шматочка ватки, просоченої «Корвалдином» або «Корвалолом». Здивованi? А до речі, допомагає дуже добре, так як ці краплі від серця містять в своєму складі спирт і лікарські трави.
  • У перелік дієвих способів, як зменшити зубний біль, входить також харчова сода, яка знайдеться в кожному будинку. Водно-содовий розчин для полоскання добре допомагає при запаленні ясен і попаданні їжі в порожнину хворого зуба.
  • Оскільки ми говоримо про найдоступніші народні засоби, які у багатьох знаходяться завжди під рукою, треба сказати про цибулю і часник, які мають лікувальні властивості і здатні досить швидко знімати больовий синдром. Якщо ватний тампон просочити соком цибулі, а потім прикласти до хворого зуба, незабаром можна відчути стихання болю.
  • А шматочок часнику можна закріпити пластиром на руці в місці пульсу, або прикласти до джерела болю і почекати, поки зуб вгамується.

І ще, треба пам'ятати, що, займаючись самолікуванням зубного болю, не намагайтеся прикладати до хворого місця гарячу грілку, щоб не активізувати розвиток гнійного процесу.

Знеболюючи препарати
Що багато хто з нас робить в першу чергу в пошуках способу, як прибрати біль в зубі? Ми відкриваємо домашню аптечку і знаходимо знеболюючі препарати.

У випадку з знеболюючими таблетками, як і з іншими домашніми засобами, мова йде не про лікування, а про тимчасове зняття зубного болю до візиту до стоматолога.

Стоматологи клінік «Люмі-Дент» www.lumident.kiev.ua/ua/zubnaya-bol рекомендують не захоплюватися прийомом знеболюючих препаратів і не приймати їх більше трьох днів.

До найефективнішим препаратів для зняття зубного болю лікарі відносять:

«Німесулід», «Найз»;
«Кеторолак», «Кетанов», «Кеторол»;
«Ібупрофен» інші засоби на його основі;
«Індометацин».
Якщо у вас вдома таких таблеток немає, можна для зняття болю застосувати розточений анальгін, покладений на хворий зуб. Звертаємо увагу, що вдаватися до усунення зубного болю за допомогою антибіотиків можна тільки після консультації з лікарем.

У сучасній стоматології широко застосовуються препарати Амоксицилін і Ампіцилін, але призначаються вони виключно стоматологом. Як правило, тривалість лікувального ефекту після антибіотиків не перевищує трьох діб.

Що стосується самолікування при зубному болi, то від прийому антибіотиків слід відмовитися, враховуючи їх серйозність впливу на організм.

Чим полоскати
Для позбавлення від зубного болю можна застосовувати рідину для полоскання, приготовану з рівних частин 3% перекису водню і води або сольовий теплий розчин (1 чайна ложки солі і 1 стакан води). Полоскати рот необхідно, поки не стихне біль в зубі.

Тепер, коли ви знаєте відповідь на питання: що робити ниє зуб, пам'ятайте, що візит до стоматолога скасовувати не можна!

Автор: Нагірна Юлія Михайлівна


Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...