Куряче м’ясо — це базовий продукт у раціоні, регулярне вживання якого може позитивно вплинути на здоров'я завдяки високому вмісту білка, що сприяє росту м'язів і відновленню тканин. Крім того, курка також є хорошим джерелом вітамінів групи B, які підтримують енергію та здоров'я нервової системи, передають Патріоти України.
Проте, якщо вживати її занадто часто або у великій кількості, це може спричинити надмірне споживання насичених жирів, що негативно позначиться на серцево-судинній системі. Що станеться з тілом, якщо вживати курку регулярно, розповіли в Eat This, Not That.
Схуднення
Вживайте курку щодня, щоб відчути ситість якомога довше та уникнути переїдання. Вона чудово насичує та стабілізує рівень інсуліну, як яловичина або свинина. Замініть жирне м'ясо та оброблені продукти курятиною, щоб знизити калорії та зменшити тягу до вуглеводів.
Набір ваги
Хоча дієти з великою кількістю вуглеводів і високим вмістом білка допомагають схуднути, проте надмірне споживання курки може призвести до набору ваги. Якщо ваш раціон перевищує 20% білка, особливо тваринного походження, ваше тіло може зберігати зайвий білок у вигляді жиру. А тому, збалансуйте споживання білка, щоб уникнути його надлишку.
Нарощення м’язів
Для нарощування м'язів важливо споживати достатньо білка. Курка є його відмінним джерелом, оскільки містить лейцин, який сприяє синтезу м’язового білка. Для оптимальних результатів споживайте 1,6 г білка на кожен кілограм маси тіла — для людини вагою 70 кг це приблизно 115 г білка на день, що дорівнює трьом курячим грудкам по 100 г кожна.
Надлишок жиру
Якщо ви спробуєте замінити червоне м'ясо на курку, пам'ятайте, що жирність птиці, особливо вирощеної на фабричних фермах, може бути значно вищою. Порція курки вагою 115 г може містити до 17 г жиру, з яких 5 г приходиться на насичені.
Надмірне надходження натрію
Якщо ви любите курку, одна не маєте часу на її приготування, цілком ймовірно, що ви оберете готові альтернативи з ресторанів чи сервісів доставки. Однак, така їжа часто містить забагато солі, що провокує ризики для здоров’я судин та серця. Щоб уникнути втрати часу та забезпечити наявність курки у раціоні, готуйте її завчасно з запасом на тиждень.
Серцево-судинні захворювання
Вживання обробленого червоного м’яса, як-от ковбас або сосисок, може підвищувати ризик серцевих захворювань. Навіть регулярне споживання двох порцій червоного м’яса чи птиці щотижня може збільшити ймовірність проблем з серцем на 3-7%. Тому, для здоров'я серця, намагайтесь обмежувати кількість таких продуктів у раціоні.
Харчове отруєння
Щоб уникнути харчового отруєння, будьте уважні при приготуванні курки. Зокрема, не мийте сире м’ясо, щоб не розповсюдити бактерії, використовуйте окремі дошки та ножі, а після приготування обов'язково мийте руки та посуд. Крім того, для безпеки переконайтеся, що курка досягла внутрішньої температури 75°C.
Закреп
Високий вміст білка в раціоні, особливо без достатньої кількості клітковини, може спричинити запори. Щоб уникнути цього, додавайте до страв більше овочів, фруктів, цільнозернових продуктів і бобових. Також не забувайте пити більше води, оскільки це важливо для нормалізації травної системи.
Ризик розвитку раку
Споживання курки може підвищувати ризик розвитку раку, зокрема меланоми, раку простати та неходжкінської лімфоми. Дослідження з Оксфордського університету, яке тривало 8 років, показало, що зв'язок між курятиною та ризиком цих захворювань існує, а тому варто обмежувати її вживання.
Відчуття провини
Щоб зменшити свій вплив на навколишнє середовище, спробуйте скоротити споживання м'яса. Ознайомтеся з такими документальними фільмами, як "Food Inc." або "Eating Animals", щоб краще ознайомитися з наслідками птахівництва.
Скорочення тривалості життя
Вживання смаженої їжі, зокрема курки, може збільшити ризик серцевих захворювань і ожиріння. Дослідження показали, що жінки, які щодня споживали таку їжу, мали на 12-13% вищий ризик смерті від серцевих хвороб та інших причин. Таким чином, для здоров’я серця краще обирати більш здорові методи приготування їжі.
Якщо у вас є домашній пухнастий улюбленець, його шерсть ви находите кругом -- на одязі, меблях та інших речах. Під час прання одягу, ворсинки осідають на інших речах, що перуться, більше того, - засмічують пральної машини. Випраний одяг ми отримаємо у...
Існує думка, що для джинсового одягу чим менше прання, тим краще, проте чи справді це так, спробуємо розібратися., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Видання Real Simple розповіло, як часто потрібно прати джинси. Деякі предмети одягу, напр...