Що відбувається з вашим унітазом, якщо туди вилити старий суп та макарони

Деякі продукти залишають розводи і бруд на унітазі. Це призводить до засмічень. Особливо небезпечними для унітазу є продукти, які розбухають у воді — листя заварки, рис, макарони, пише newsyou.

Знайдуться також і ті, хто не гребує вилити недоїдений суп чи борщ в унітаз. Цього робити категорично не можна. Надлишок їжі в стічних водах викликає гниття і навіть порушує роботу каналізаційних очисних споруд. Особливо, якщо в супі були великі шматки м'яса. Є ризик, що через засмічення може піднятися вода і всі відходи, які раніше були в трубах.

Що не можна викидати в унітаз

Кавова гуща. Вона шкодить сантехнічним трубам, вони швидко забиваються і зношуються. Особливо небезпечною кавова гуща є для чавунних труб.

Розчинник. Сантехніки не радять цього робити, бо знову ж таки може пошкодитися емаль.

Олія. Цей жир осідає на стінках, з часом накопичується, що звужує просвіт і призводить до засмічень.

Туалетний папір. Виробники роблять туалетний папір з різних матеріалів. Але не всі вони навіть наполовину розчиняються у воді, тому існує високий ризик того, що заб'ється каналізація. Справитися поодинці з проблемою буде складно, доведеться викликати сантехніка і платити немаленьку суму, щоб усунути засмічення.

Окріп. Експерти не радять цього робити, оскільки ви можете пошкодити емаль. Зливаючи гарячу воду в унітаз, а потім холодну, емаль різко розшириться, а потім зменшиться в обсязі, що спровокує тріщини. В результаті вам доведеться міняти унітаз.

Відкласти будильник - погана ідея: Лікарі пояснили, чому ця звичка шкодить сну

вівторок, 18 листопад 2025, 16:08

Для багатьох ранковий підйом - справжній виклик, тому кнопку «повтор» натискають майже автоматично. Але експерти попереджають: дрімання по кілька разів підряд лише погіршує ситуацію, передають Патріоти України. Неврологи пояснюють, що додаткові 5–10 хв...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...