Щоб не було соромно поставити перед гостями: ТОП-5 експрес-способів, як відмити наліт від чаю у чашці

Якщо девіз "ні дня без чаю" – це про вас, то напевно вслід за такою традицією чаювання вас також переслідує проблема, як прибрати наліт з чашок, передають Патріоти України.

Досить часто після вживання такого ароматного і корисного напою багато хто не заморочується з миттям посуду і просто споліскує його під проточною водою. "А що? Там же ж просто був чай", – одразу виникає у голові під час такого "експрес-миття".

Але не все так просто. Адже після постійного використання чашок для чаю всередині з часом з’явиться неприємний наліт. І якщо його не усунути якомога раніше, потім очистити чайний наліт буде важче. Особливо часто виникає питання, чим почистити білі кружки, адже на них такі чайні сліди найбільш помітні.

1. Сода

Прибрати наліт з кружки, навіть якщо він стійкий, допоможе звичайна харчова сода. Спочатку намочіть чашку водою всередині. Потім потрібно насипати в неї невелику кількість соди і добре потерти жорсткішою стороною губки, поки забруднення не зникнуть. Чим стійкіший наліт, тим довше доведеться терти. Далі залишиться лише добре сполоснути чашку, і від забруднень не залишиться ні сліду.

2. Лимонна кислота і сіль

Потрібно у вологу чашку насипати по четвертині чайної ложки лимонної кислоти і дрібної солі. Далі, як і в попередньому способі, добре потерти чашку всередині жорсткою стороною губки і сполоснути водою.

3. Перекис водню

Потрібно змочити ватний диск перекисом водню і потерти чашку зсередини. Після цього залишити її на кілька хвилин і потім добре прополоскати у воді. Але цю процедуру краще робити у гумових рукавичках

4. Зубна паста

Якщо ви шукаєте спосіб, чим розчинити чайний наліт, стане у нагоді також зубна паста. Потрібно нанести невелику її кількість на чисту стару зубну щітку і потерти внутрішню поверхню посуду. Наліт "як рукою зніме". Після цього добре прополощіть чашку.

5. Сіль

Ще один чудовий спосіб, як очистити чашки – застосувати сіль. Потрібно насипати всередину невелику кількість соди і добре потерти губкою, потім сполоснути у воді.

Джерело: Главред

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...