Якщо девіз "ні дня без чаю" – це про вас, то напевно вслід за такою традицією чаювання вас також переслідує проблема, як прибрати наліт з чашок, передають Патріоти України.
Досить часто після вживання такого ароматного і корисного напою багато хто не заморочується з миттям посуду і просто споліскує його під проточною водою. "А що? Там же ж просто був чай", – одразу виникає у голові під час такого "експрес-миття".
Але не все так просто. Адже після постійного використання чашок для чаю всередині з часом з’явиться неприємний наліт. І якщо його не усунути якомога раніше, потім очистити чайний наліт буде важче. Особливо часто виникає питання, чим почистити білі кружки, адже на них такі чайні сліди найбільш помітні.
Прибрати наліт з кружки, навіть якщо він стійкий, допоможе звичайна харчова сода. Спочатку намочіть чашку водою всередині. Потім потрібно насипати в неї невелику кількість соди і добре потерти жорсткішою стороною губки, поки забруднення не зникнуть. Чим стійкіший наліт, тим довше доведеться терти. Далі залишиться лише добре сполоснути чашку, і від забруднень не залишиться ні сліду.
Потрібно у вологу чашку насипати по четвертині чайної ложки лимонної кислоти і дрібної солі. Далі, як і в попередньому способі, добре потерти чашку всередині жорсткою стороною губки і сполоснути водою.
Потрібно змочити ватний диск перекисом водню і потерти чашку зсередини. Після цього залишити її на кілька хвилин і потім добре прополоскати у воді. Але цю процедуру краще робити у гумових рукавичках
Якщо ви шукаєте спосіб, чим розчинити чайний наліт, стане у нагоді також зубна паста. Потрібно нанести невелику її кількість на чисту стару зубну щітку і потерти внутрішню поверхню посуду. Наліт "як рукою зніме". Після цього добре прополощіть чашку.
Ще один чудовий спосіб, як очистити чашки – застосувати сіль. Потрібно насипати всередину невелику кількість соди і добре потерти губкою, потім сполоснути у воді.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...