Щоб не довелося викидати на смітник: ТОП-5 способів, як відмити каструлю від нагару

Коли вдома велика кількість справ, у поспіху можна забути про важливі речі. Більшість з нас хоча б раз у житті стикалися з ситуацією, коли на плиті пригорала каструля, адже у вирі щоденних турбот зовсім вилітало з голови, що потрібно за нею стежити, передають Патріоти України.

Щоб швидко очистити пригоріле дно каструлі або очистити каструлю від нагару з зовнішнього боку, можна скористатися простими підручними засобами.

Як очистити каструлю з нержавіючої сталі від нагару

1. Активоване вугілля та оцет

Для цього знадобиться кілька таблеток активованого вугілля та оцет. Активоване вугілля потрібно розтовкти у порошок і засипати всередину каструлі. Додати трішки оцту і залишити на кілька хвилин. Далі почистити жорсткою стороною губки для миття посуду.

Щоб не нашкодити ніжній шкірі рук оцтом, краще чистити каструлю у гумових рукавичках.

2. Кавова гуща

Потрібно засипати всередину каструлі кілька столових ложок кавової гущі і потерти губкою, поки не відчиститься нагар. Але такий спосіб краще впорається з не дуже сильним нагаром.

3. Оцет

Потрібно налити всередину каструлі невелику кількість оцту, щоб він покривав нагар. Залишити на кілька хвилин, і тоді відмити нагар губкою.

У цьому випадку також краще скористатися гумовими рукавичками.

Для очищення з зовнішньої сторони можна налити оцет у більшу посудину і поставити туди каструлю відмокати, а через деякий час відчистити губкою.

Чим прибрати гар з емальованої каструлі

1. Сода

Потрібно налити у каструлю 1 л теплої води, засипати туди 150 г соди і поставити на невеликий вогонь. Довести до кипіння, прокип’ятити упродовж 15-30 хвилин, зняти з вогню і залишити, щоб вода самостійно охолонула. Тоді відчистити нагар жорсткою стороною губки.

2. Сіль

Засипати всередину сіль, щоб вона покривала нагар, додати трішки теплої води і залишити відмокати на 3-6 годин. Далі відчистити вручну. Якщо нагар буде погано відчищатися, можна прокип’ятити такий сольовий розчин у каструлі упродовж 30 хвилин.

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...

Дізнайтеся свій рівень незалежності - простий тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 8:09

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який дозволить вам дізнатися про себе щось нове. У цьому короткому тесті ви дізнаєтеся свій рівень незалежності, передають Патріоти України. Подивіться на зображення та визначить, у якій позиції ви зазви...