Щоб свято не перетворилось на горе: Рятувальники розповіли, як не спалити ялинку і не закоротити проводку у хаті на новорічні канікули

Новорічні свята вже не за горами. У цей період збільшується кількість пожеж через те, що українці не дотримуються правил використання піротехнічних виробів та гірлянд.

Щоб новорічні свята пройшли без пригод, потрібно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

Правила встановлення новорічної ялинки

  • Ялинку потрібно встановлювати на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів.
  • Мінімальна відстань від ялинки до опалювальних приладів і телевізорів - 1 метр.
  • Прикрашати ялинку можна тільки електричними гірляндами промислового виробництва. На них також має бути паспорт або сертифікат відповідності. При цьому напруга лампочок не повинна перевищувати 12В, а потужність 25Вт.
  • Гірлянди потрібно закріплювати надійно.
  • Підключення гірлянд до живлення необхідно виконувати за допомогою штепсельних з'єднань.
  • Ні в якому разі не прикрашайте ялинку ватою, папером, марлею, целулоїдними іграшками та свічками.
  • Хвою, яка обсипалася зі святкового дерева, треба відразу ж прибирати, оскільки вона, як порох, і може спалахнути від іскри.
  • У приміщенні, де встановлена ялинка, заборонено палити бенгальські вогні.

Лише спробуйте! Цей картопляний гратен з грибами з’їдається за 5 хвилин

вівторок, 7 травень 2024, 0:14

Так швидко з’їдається, бо він виходить дуже смачний із вершковим смаком та грибним ароматом, передають Патріоти України. Хіба можна таке лишати на тарілці? Підготуйте такий перелік:. Для приготування потрібно підготувати овочі. Картоплю наріжте кільця...

Водіям на замітку! Названо запахи в автомобілі, які мають насторожити

понеділок, 6 травень 2024, 23:58

Запахи в нових автівках можуть негативно позначатися на здоров'ї водіїв - салони радять провітрювати. Однак є кілька запахів, які мають насторожити автовласників - простим провітрюванням у таких випадках не обійтись, передають Патріоти України. Як пише...