Швидка допомога: Трав’яні збори від набряків, які врятують обличчя після вечірки

Найкраща вечірка всіх часів і народів чи крах стосунків, через які ти проридала весь вечір чи всю ніч? Що б не було причиною, картина в дзеркалі рано-вранці тебе навряд чи порадує, передають Патріоти України. Що робити, якщо все обличчя набрякло, під очима набряки, а треба терміново гарно виглядати?

Набряки виникають, коли внутрішні тканини затримують дуже багато рідини. Найчастіше цим «грішить» підшкірна жирова клітковина, в якій накопичується зайва вода – в результаті вранці із дзеркала на нас дивиться якась опухла незнайомка.

Поява набряків може бути разовою проблемою через випитий напередодні алкоголь, велику кількість води, солону або жирну їжу перед сном. Крім того, їх причиною може бути недосипання або стрес. У цьому випадку для того, щоб позбутися їх, достатньо експрес-заходів, список яких ми перерахуємо в інструкції нижче.

У тому випадку, якщо набряки виникають постійно навіть у тому випадку, якщо ти не їси гостру їжу і не зловживаєш спиртним, швидше за все проблема медична та досить серйозна. Не виключено, що в тебе проблема з нирками, для вирішення якої треба не займатися самолікуванням, і не впорядковувати обличчя за допомогою косметичних процедур, а звернутися до лікаря. Він встановить причину набряків, призначить лікування та дасть вказівки щодо способу життя.

Що робити при набряках обличчя?

Виявила набряки і одразу біжиш за сечогінним? Не варто, якщо провертати таку операцію постійно, здоров’ю та ниркам буде завдано шкоди, а набряки стануть твоїми постійними друзями. Краще скористатися менш агресивними, але не менш ефективними засобами.

Контрастне вмивання

Вирушай у ванну і вмийся поперемінно то холодною, то теплою водою. Можна навіть не вмиватися, а змочити два невеликі рушники, які потрібно чергувати, тримаючи на обличчі по 30-45 секунд.

Чайні пакетики

Завари чай, а пакетики охолоди і злегка вичави. Залиш їх під очима на пару хвилин – впевнені, що результат тебе здивує і набряки точно стануть менш вираженими.

Сечогінний збір

Ще один варіант екстреної допомоги – трав’яний чай, компоненти для якого можна придбати в аптеці. Хоча б один трав’яний збір має сенс тримати вдома, щоб при необхідності заварювати і пити для позбавлення від набряків.

Які трави допоможуть при набряках обличчя?

Трави діють м’якше, ніж лікарські препарати, але при виборі обов’язково потрібно звернути увагу на протипоказання – деякі з них не підходять при проблемах із травною системою, підвищеному чи зниженому тиску, протипоказані при вагітності.

Листя брусниці

Чайну ложку подрібненого листя залий 250 мл гарячої води, дай настоятися півгодини і відфільтруй суміш, що вийшла. Пий по 50мл.

Польовий хвощ

У цьому випадку на ті ж 250 мл окропу беруть 2 чайні ложки сушеного листя та стебел хвоща. Розчин настоюють та проціджують, а потім п’ють.

Ромашка

Ромашка має слабку сечогінну дію, але і її можна використовувати для зняття набряків. Завари одну чайну ложку подрібненої сушеної ромашки окропом, почекай, поки напій настоїться, після цього пий. Зверніть увагу, що ромашку можна часто знайти в пакетиках, схожих на чайні – так їх заварювати значно простіше. Охолоджені пакетики з ромашковим чаєм можна використовувати як компреси під очі.

Також спробуй насіння льону, настій листя петрушки, відвар звіробою, а також чай із листя кульбаби. Вони виводять зайву воду як при вживанні, так і при зовнішньому застосуванні – у вигляді примочок і компресів.

А що ще?

Не хочеш розбиратися у всіх цих ромашках та звіробоях? Спробувати запобігти появі набряків можна декількома способами. Найголовніше – обов’язково налагоди сон і намагайся спати близько 8 години кожної ночі. Це, до речі, корисно як для зовнішнього вигляду, але й усього організму загалом.

Стеж за дієтою – солоного та гострого їж менше, а споживання алкоголю спробуй скоротити. Ти будеш здивована, але результат справді буде цілком помітним. Не забувай про вітаміни: у деяких випадках схильність до появи набряків може бути пов’язана з авітамінозом.

Ефективним засобом боротьби з набряками може бути самомасаж. Більшість методик масажу не вимагають використання якихось спеціальних апаратів та приладів – вивчи одну чи кілька технік і використовуй регулярно. На це тобі знадобиться здебільшого не більше 20 хвилин щодня.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...