Сімейний лікар сам хворів: Киянка розповіла про свій досвід лікування коронавірусу за допомогою мобільного додатку

Дівчина сама здала тест на коронавірус та інші аналізи.

Злата-Зоряна Паламарчук. Фото: Фейсбук.

Українка лікувалася від коронавірусної інфекції за допомогою мобільного додатку моніторингу здоров'я, оскільки не змогла додзвонитися до свого сімейного лікаря. Як виявилося вже після одужання, лікарка перебувала на лікарняному, тому не брала слухавку. Про свій досвід прес-секретар київського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, радіоведуча Злата-Зоряна Паламарчук розповіла на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Дівчина отримала негативний результат ПЛР-тесту на 13 день хвороби. За словами Паламарчук, перші сім днів у неї бів відсутній нюх і була підвищена температура тіла. Після чого нюх повернувся, а ще сім днів супроводжувалися температурою тіла 37,1.

"Орієнтовно на 7-8 день хвороби зробила КТ, яка показала незначну двосторонню пневмонію. Для того, щоб зрозуміти чи приєдналася бактерія до вірусної пневмонії, яку провокує коронавірус, здала комплексний гематологічний аналіз, D-димер, С-реактивний білок, прокальцитонін, коагулограмму", – написала вона.

Результати аналізів показали відсутність бактеріальної пневмонії. Паламарчук зазначила, що не пила антибіотики. Також дівчина розповіла, що їй виписали лікарі в мобільному додатку.

"Моє лікування: постійно чаї з імбиром і лимоном, свіжозварені компоти, чай з бузини чорної (всі без цукру). Вітамінний комплекс "Квадевіт", цинк, вітамін D, "Аспірин кардіо". Протягом 14 днів вимірювала сатурацію і робила дихальні вправи", – поділилася киянка.


Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...