Смак буде неймовірним: Кулінар поділився рецептом домашніх спагеті з пікантним соусом (відео)

Це зовсім нескладно, не вимагає особливих навичок та займе небагато часу.

Домашні спагеті з часниково-імбирним соусом

"О, які чудові локшина або спагетті, приготовані власними руками. Звичайно ж, простіше піти в магазин і взяти вподобану упаковку з полиці, але куди приємніше створити це своїми руками, що я і пропоную зробити в цьому рецепті", - написав відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо ви думаєте, що це неймовірно складно і неможливо, то я доведу вам протилежне. Повірте, приготування домашніх спагеті з часниково-імбирним соусом не займе у вас багато часу, але подарує масу задоволення від процесу і, головне, результату!

ЯК ПРИГОТУВАТИ СПАГЕТІ З ЧАСНИКОВО–ІМБИРНИМ СОУСОМ

Кухня

Італійська

Час підготовки: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 2-4

CКЛАДОВІ

Для тіста:

  • 200 г Борошно (пшеничне, можна використовувати борошно з твердих сортів)
  • 2 шт. Яйця
  • 1-2 ст. л. Оливкова олія

Для соусу:

  • 3 см Корінь імбиру
  • 2-3 зубчика Часник
  • 5-6 шт. Томати чері
  • ¼ шт. Перець чилі
  • 5-6 ст. л. Оливкова олія
  • ½ ч. л. Сіль

СПАГЕТІ З ЧАСНИКОВО-ІМБИРНИМ СОУСОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Насамперед замісіть тісто для спагеті. Для цього в борошно (200 г) вбийте яйця (2 шт.), додайте сіль (½ ч. л.) і оливкову олію (1-2 ст. л.).

Замісіть круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно стало пластичним.

Дістаньте тісто з холодильника і дуже тонко його розкачайте. Чим тонше у вас це вийде зробити, тим смачнішим буде домашня локшина або спагеті. До речі, це тісто ви спокійно можете використовувати і для лазаньї, і для равіолі. Воно є універсальним в італійській кухні.

Існує два види нарізки. Можна нарізати тонку локшину акуратно вздовж усього пласту тіста. І другий спосіб - посипати тісто борошном і згорнути "гармошкою". Потім нарізати поперек бажаної товщини смужки.

Я обрав другий спосіб. Акуратно наріжте тісто смужками. Намагайтеся зробити їх однакової товщини, щоб потім паста рівномірно зварилася.

Нарізані спагеті розгорніть. Пам'ятайте, що такі спагеті можна заморозити, сформувавши з них "гнізда", і використовувати на вимогу. А можна відразу ж приготувати, закинувши їх в киплячу підсолену воду з додаванням 1 ст. л. оливкової олії протягом 1 хвилини.

Підготуйте інгредієнти для соусу: часник (2-3 зубчики), корінь імбиру (3 см) і чилі (¼ шт.). Часник просто роздушіть пласкою стороною ножа. Чилі наріжте тонкими слайсами, імбир - тонкими брусочками. Для краси і яскравості я використовую томати чері (5-6 шт.). Просто розріжте їх навпіл. Поки вариться паста, прогрійте сковороду і припустіть на ній підготовлені раніше інгредієнти для соусу, крім чері. Не забудьте додати на сковороду оливкову олію (4-5 ст. л.). Чері можна додати на цьому етапі або вже наприкынці, дивлячись якими ви більше любите томати.

Як тільки часник та імбир з чилі стануть м'якими, додайте до них вже готові спагеті та прогрійте все разом ще протягом 1 хвилини.

У кінці додайте половинки томатів чері та припустіть все разом ще хвилину. Готову страву відразу ж подавайте до столу. За бажанням можна ще приправити оливковою олією і свіжомеленим чорним перцем.

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...