Смакота! Як приготувати кабачки, фаршировані м’ясом у духовці

Соковиті та ароматні – оригінально та дуже смачно! Кабачки, фаршировані м’ясом у духовці, чудово урізноманітнять ваше меню. Незвичайно те, що як начинка у кабачкових “човників” не звичний фарш, а обсмажене шматочками м’ясо. Виходять кабачки дуже смачні, ароматні та ситні.

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки – 2 шт.
  • М’ясо (свинина, курка, індичка) – 500 грамів
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 грамів
  • Майонез – 2 стол. л.
  • Рослинна олія – 2 стол. л.
  • Спеції сухі – за смаком
  • Сіль – за смаком
    Таблиця переведення об’ємних заходів
    Нутріенти та енергетична цінність складу рецепту

Приготування:

Підготуйте продукти. Кабачки вибирайте по можливості молоді – у них тонша шкірка і дрібніше насіння. Але і зрілі кабачки також підійдуть, відрізнятиметься лише спосіб їхнього нарізання. М’ясо вибирайте м’яке, краще філейну частину свинини, курки або індички. Яловичина може залишитися твердою. Спеції беріть за смаком.

М’ясо обмийте і добре обсушіть, тому що зайва волога заважатиме обсмаженню. Наріжте м’якоть невеликими кубиками приблизно 2 на 2см.

Цибулю почистіть і наріжте тонкими півкільцями.

Розігрійте на сильному вогні сковороду, додайте олію для смаження. Викладіть м’ясо. Обсмажте його з усіх боків до зміни кольору з рожевого на сірий – таким чином ви запечатаєте сік усередині і м’ясо залишиться м’яким. Викладіть до м’яса цибулю.

Посоліть і додайте спеції. Смажте м’ясо з цибулею на середньому вогні 15-20 хвилин. Точний час буде залежати від м’яса, яке ви використовуєте. Вимкніть вогонь і трохи остудіть м’ясо.

Увімкніть духовку на 200 градусів. Кабачки розріжте вздовж навпіл. Чайною ложкою акуратно вишкребіть у них серединку з насінням, формуючи “човник”. Будьте обережні, щоб не продавити кабачкову м’якоть. Посоліть заготовки. Якщо у вас зрілий кабачок, зріжте з нього шкірку, наріжте кружальцями товщиною 2см, у яких виріжте середину.

Сир натріть на великій тертці.

Наповніть човники обсмаженим м’ясом. Посипте зверху м’ясо натертим сиром, потім змастіть майонезом.

Запікайте кабачки фаршировані м’ясом в духовці при температурі 200°С 30-40 хвилин. Точний час буде залежати від особливостей вашої духовки та розміру кабачків. Готовність перевірте, проткнувши м’якоть кабачка – вона має стати м’якою.

Вчені з'ясували, що бачить людина в момент смерті - відкриття шокує

понеділок, 21 липень 2025, 9:25

Питання про те, що відбувається з людиною в момент смерті, хвилює людство з початку цивілізації. У різних культурах шукали відповіді через релігію, містику, мистецтво - а сьогодні намагаються знайти істину за допомогою науки. І, схоже, ми стаємо ближчи...

Перевірте себе! Цей простий тест відкриє ваші найпотаємніші риси

понеділок, 21 липень 2025, 9:12

Неймовірно, скільки приховує наша підсвідомість. Найглибші її шари відкриваються в процесі роботи з терапевтом, але простіші можна розгадати за допомогою простих психотестів. Саме так працюють тестові ілюзії - важливе перше враження, яке виникає за кіл...