Солодкі, як мед! ТОП-6 найкращих сортів черешні в Україні

Соковита, солодка і неймовірно корисна черешня прикрасить будь-який сад. Щоб дерево давало стабільний хороший врожай і не боялося хвороб, вибирайте сорт з хорошими відгуками дачників, передають Патріоти України.

XXL

Чорна пірамідальна черешня XXL володіє дуже високою врожайністю. Дерево виростає висотою 2,5 метра. Гілки буквально ломляться від великої кількості ягід. Сорт стійкий до хвороб і морозів. Плоди великі, дуже солодкі і соковиті, підходять для виготовлення вина. Черешня цього сорту самозапилюється і не вимагає обрізки крони.

Дачники відгукуються про цей сорт так:

Дуже хороший сорт, черешні просто гігантські. Дерево виростає невисоким, легко збирати ягоди. У перші роки саджанець підв'язували до опори.

Чорна Мелітопольська

Знаменита Мелітопольська черешня підкорила всіх українців. Сорт неймовірно урожайний і має відмінний імунітет. Ягоди дуже соковиті і помірно солодкі, з приємною свіжою кислинкою. Плоди цього сорту дуже міцні, не тріскаються і не гниють, довго зберігаються і добре переносять транспортування. Мінус цього сорту в тому, що дерево виростає дуже високим (до 6 метрів) і збирати урожай з нього не дуже зручно.

Ось як відгукуються про Мелітопольську черешню садівники:

Хороша черешня з високою врожайністю. Плодоносить на 6-7 рік після посадки. Не хворіє моніліозом.

Чорний принц

Дуже урожайний сорт черешні - з одного дерева можна зібрати 30 кілограм ягід. Сорт стійкий до хвороб. Ягоди дуже великі і солодкі, майже чорні за кольором. Дерево у висоту може досягати 3 метри. Зацвітає ця черешня на початку травня і плодоносить майже до осені.

Дрогана жовта

Дуже стійкий до морозів сорт жовтої черешні, який можна вирощувати навіть в північних областях. Також добре переносить посуху. Цвіте сорт пізно, завдяки чому ніколи не потрапляє під заморозки. Плоди великі і в міру солодкі.

Присадибна

Ця черешня цінується дачниками за те, що є самоплідною, тобто запилюється сама по собі. Дерево стабільно і щорічно плодоносить, легко переносить посуху і тривалі дощі, рідко хворіє. Ягоди солодкі і дуже соковиті, не тріскаються і не заражаються грибком. Сорт росте навіть на бідному грунті. Після закінчення цвітіння дерево рекомендується обробити від вишневої мухи, оскільки шкідник дуже любить цей сорт.

Ось один з відгуків про цей сорт:

Єдина черешня, яка прижилася на нашій ділянці з бідним грунтом. Ягідки не тріскаються і досить довго не перестигають. Цього року дуже рясно плодоносила черешня.

Розовинка рання

Цей сорт добре підходить для дачників, які не мають можливості або часу регулярно доглядати за садом. Розовинка невибаглива до грунту і погодних умов. Стійка до негоди і грибкових захворювань. Плодоносить дуже рано і має соковиті солодкі ягоди. Для гарного врожаю черешню Розовинку потрібно посадити поруч з іншими черешнями. Після збору ягоди лежать дуже довго і добре підходять для консервації.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...