Страва буде зіпсована: Названо компоненти, які не можна додавати в шашлик

Приготування шашлику справа серйозна і відповідальна. Але якщо взятися за неї з розумом, то можна порадувати друзів і рідних соковитим і ароматним блюдом, приготованим на мангалі. Як не зіпсувати собі та іншим враження від відпочинку на природі пересушеним м'ясом і підгорілими овочами, розповів досвідчений шеф-кухар, передають Патріоти України.

Надлишок кислоти в маринаді

Всілякі кислі пом'якшувачі, на кшталт оцту, лимона, ананаса, ківі та інших погано впливають на м'ясо. А для якісного молодого м'яса вони взагалі не потрібні. Фахівець радить додати кілька крапель бальзамічного оцту для пікантності.

Багато інгредієнтів для маринаду

Не потрібно заправляти м'ясо всім, що давно лежить в холодильнику. Адже маринад потрібен для додаткової соковитості, а не для того, щоб забити смак м'яса. Можна використовувати свіжі трави, цибулю, часник.

Не соліть м'ясо відразу

Якщо додати такий важливий і потрібний компонент як сіль в м'ясо при замочуванні, це буде сприяти витягуванню з нього вологи. Така помилка чревата тим, що навіть шашлик з найкращого м'яса буде сухим. Правильніше за все - додати сіль безпосередньо перед запіканням.

Не можна міксувати овочі з м'ясом

Так любить робити багато хто, насаджуючи поперемінно зі шматочками м'яса цибулю, томати та інші овочі. Але в овочів і м'яса час приготування різний, тому ваш гарнір до м'яса просто згорить. Краще смажити овочі на окремому шампурі і зняти їх раніше.

Поливати або не поливати м'ясо маринадом під час готування?

А ось тут вже особиста справа кожного. Шеф-кухар пропонує змішати маринад з червоним вином і злегка збризнути за п'ять хвилин до готовності.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...