Страва буде зіпсована: Названо компоненти, які не можна додавати в шашлик

Приготування шашлику справа серйозна і відповідальна. Але якщо взятися за неї з розумом, то можна порадувати друзів і рідних соковитим і ароматним блюдом, приготованим на мангалі. Як не зіпсувати собі та іншим враження від відпочинку на природі пересушеним м'ясом і підгорілими овочами, розповів досвідчений шеф-кухар, передають Патріоти України.

Надлишок кислоти в маринаді

Всілякі кислі пом'якшувачі, на кшталт оцту, лимона, ананаса, ківі та інших погано впливають на м'ясо. А для якісного молодого м'яса вони взагалі не потрібні. Фахівець радить додати кілька крапель бальзамічного оцту для пікантності.

Багато інгредієнтів для маринаду

Не потрібно заправляти м'ясо всім, що давно лежить в холодильнику. Адже маринад потрібен для додаткової соковитості, а не для того, щоб забити смак м'яса. Можна використовувати свіжі трави, цибулю, часник.

Не соліть м'ясо відразу

Якщо додати такий важливий і потрібний компонент як сіль в м'ясо при замочуванні, це буде сприяти витягуванню з нього вологи. Така помилка чревата тим, що навіть шашлик з найкращого м'яса буде сухим. Правильніше за все - додати сіль безпосередньо перед запіканням.

Не можна міксувати овочі з м'ясом

Так любить робити багато хто, насаджуючи поперемінно зі шматочками м'яса цибулю, томати та інші овочі. Але в овочів і м'яса час приготування різний, тому ваш гарнір до м'яса просто згорить. Краще смажити овочі на окремому шампурі і зняти їх раніше.

Поливати або не поливати м'ясо маринадом під час готування?

А ось тут вже особиста справа кожного. Шеф-кухар пропонує змішати маринад з червоним вином і злегка збризнути за п'ять хвилин до готовності.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.