Свято наближається: Смачні салати з рибою, які замінять на новорічному столі "Шубу"

Чим урізноманітнити святкове меню.

Для багатьох Новий рік асоціюється із довгими вихідними, народними гуляннями біля головної ялинки, а також із застіллями, які не обходяться без салатів Олів'є і "Шуба". Але під кінець цього складного року хочеться побалувати себе чимось незвичайним. Три прості рецепти салатів з рибою замість традиційної "Шуби" урізноманітнять ваше святкове меню, передають Патріоти України з посиланням на theLime.

Зазначимо, що так як символом наступаючого 2021 року буде Бик, на столі не повинно бути страв з його родичів - тобто яловичини і телятини. А риба - прекрасний інгредієнт, який додасть різноманітності вашому новорічному столу і ситності стравам. Ви можете поекспериментувати і зробити безліч салатів: як з обсмаженої червоної риби, так і з слабосоленої і навіть консервованої.

Салат з червоною рибою та руколою

Інгредієнти: свіжий лосось або сьомга (250 г), помідори черрі (7-10 шт.), рукола (50 г), пармезан (50 г), цибуля зелена, лимон (0,5 шт.), базилік (0,5 ч. л.), масло вершкове (1 ч. л.), олія оливкова (1 ст. л.), сіль, перець чорний.

Філе червоної риби промити під проточною водою і нарізати акуратними кубиками. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити там кубики риби, додавши сушений базилік. При цьому потрібно не забувати їх помішувати.

Руколу, помідори і цибулю помити, залишки вологи видалити за допомогою паперових рушників. Руколу викласти в салатник, помідори розрізати навпіл, цибулю дрібно посікти. Потім додати обсмажену рибу і натерти зверху пармезан.

Заправити салат оливковою олією і соком половинки лимона, все ретельно перемішати.

Салат з рибою і сухариками

Інгредієнти: капуста пекінська (1 качан), слабосолона червона риба (150-200 г), сир твердий (100 г), помідори (8-10 шт.), яйця (2 шт.), часник (2 зубчики), білий хліб, прованські трави, оливкова олія, майонез, кріп, сіль.

Для початку слід зробити сухарики: хліб порізати акуратними кубиками, посипати сіллю і прованськими травами, потім покласти на деко і підсушити в духовці - приблизно 10-20 хвилин.

Потім зварити яйця круто - тобто після того, як вода закипіла, потрібно чекати 10 хвилин. Яйця остудити, очистити від шкарлупи і порізати крупно.

Пекінську капусту, помідори, зелень промити під проточною водою і висушити від зайвої вологи.

Рибу порізати акуратними кубиками. До неї додати зварені яйця, нарізані капусту і кріп, а також помідори - їх розрізати на чотири частини. Перемішати, посипати тертим сиром.

У майонез (якщо хочете, щоб салат був більш корисним, його можна заправити йогуртом) додати часник і частина кропу, заправити салат, перемішати, в останню чергу додати сухарики.

Салат з тунця і селери

Інгредієнти: авокадо (1 шт.), огірок (1шт.), селера (½ паростка), червона цибуля (¼ шт.), консервований тунець (100 г), петрушка або кінза, оливкова олія (1 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), сіль, перець.

Всі овочі ретельно промити під проточною водою. Авокадо почистити, нарізати середніми шматочками. Огірок порізати кільцями, а цибулю, селеру і зелень дрібно порубати.

З консервованого тунця злити рідину і розім'яти його виделкою.

Викласти всі інгредієнти в салатник, посолити, поперчити, додати оливкову олію та сік лимона, а потім - перемішати.

Не відірватися! Як приготувати соковиту яловичину в духовці

понеділок, 29 квітень 2024, 15:07

Яловичина - м’ясо, яке часто під час приготування виходить сухим та давким. Все тому, що в ній нема жирового прошарку, як у свинині, передають Патріоти України. Проте якщо правильно запекти яловичину у духовці, то у вас буде неймовірно смачна та сокови...

У це вірили наші предки: Які прикмети попереджають про лихо та небезпеку

понеділок, 29 квітень 2024, 14:56

Найпопулярніші прикмети, які попереджають про погане, передають Патріоти України. Багато хто оминає кути стола, не передає речі через поріг чи уникає чорного кота. Все це народні вірування, які передаються від покоління до покоління. . Народні віруванн...