Тільки 10% жінок знають це! Як мити голову, щоб волосся блищало

Густі локони, які розвиваються на вітрі, як в рекламі - це мрія кожної дівчини. На догляд за волоссям жінки витрачають величезну кількість грошей і часу, проте мало хто з них знає, як правильно помити голову або волосся, заощадивши половину бюджету, передають Патріоти України.

Як правильно мити голову, щоб волосся не жирніло - періодичність

Варто запам'ятати, що очищати волосся потрібно відразу, як тільки ви помітили сальний блиск або десь "нахапалися" пилу. Думку про те, що голова забруднюється швидше, якщо часто її мити, трихологи не підтверджують, але і не спростовують. Якщо ви бачите, що локони брудні вже на наступний ранок після миття, значить, швидше за все, вам не підходить шампунь.

Волосся жирніє швидко через декілька факторів:

  • вік - молоді люди частіше стикаються з проблемою швидкого забруднення шкіри голови, ніж люди старшого віку;
  • національність - від етнічного походження, як не дивно, також залежить робота сальних залоз;
  • довжина локонів - коротке волосся забруднюється швидше, ніж довге або кучеряве;
  • тип волосся і шкіри голови - власниці сухого типу можуть мити голову рідше, ніж ті, у яких дерма і локони жирні самі по собі.

До речі, якщо у вас є звичка постійно чіпати волосся руками, особливо в спеку, то будьте готові мити їх часто - ви переносите бруд і піт з брудних пальців на свою зачіску.

Як правильно мити голову - послідовність дій

Для того щоб з першого разу домогтися ідеальної чистоти волосся, дотримуйтесь інструкції:

  • розчешіть сухі локони;
  • нанесіть шампунь на долоні (його кількість повинна дорівнювати діаметру монетки 5 копійок);
  • розбавте засіб водою і спіньте руками;
  • нанесіть на коріння волосся і шкіру голови;
  • масажуйте подушечками пальців, втираючи шампунь;
  • піною, що утворилась, вимийте довжину;
  • змийте шампунь теплою водою і повторіть процедуру.

Стилісти рекомендують в кінці миття нанести бальзам або кондиціонер, згідно з інструкцією на упаковці. Промивати волосся після нього потрібно, поки вода не стане прозорою і без будь-яких ознак мила. В кінці краще ще раз обполоснути локони прохолодною водою, щоб закрити лусочки.

Як правильно мити голову - вниз головою чи ні

Багато дівчат, бажаючи швидко очистити волосся, нахиляють голову вниз, стоячи в душі, або того краще - переважуються через ванну і миють голову під краном. Так не можна робити, тому що при такій техніці шампунь потрапляє на коріння і саме волосся під неправильним кутом. Це призводить до надмірного розкриття лусочок, результат - локони більш ламкі, посічені і тьмяні.

Так що, якщо ви сумніваєтеся, як правильно мити голову - вниз головою чи ні, краще очищайте волосся, сидячи під душем. Так ви однозначно не нашкодите своєму волоссю.

Як правильно мити голову, щоб не було лупи, і волосся не сіклося

Лупа може з'явитися через різні причини, але іноді виною неправильна техніка миття голови. Наприклад, ви намилюєте коріння, недостатньо добре змиваєте шампунь, а потім він накопичується в дермі, викликаючи алергічну реакцію і лупу. Друга причина - недотримання температурного режиму. Оптимальний варіант - 40-45 градусів. Якщо голові буде занадто гаряче, почнуть активно працювати сальні залози, а якщо занадто холодно - шампунь не буде "працювати" ефективно і, швидше за все, ви не зможете його нормально вимити.

Посічене волосся - проблема багатьох дівчат, виникнути вона теж може по ряду причин. Однак в ваших силах виключити хоча б одну - перестати намилювати довжину волосся шампунем і активно терти пасма під час миття голови. Роблячи це, ви травмуєте локони, і навіть найдорожчий доглядовий засіб виявляться безсилим перед варварською технікою миття голови.

Джерело: УНІАН

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...