Тільки не у посудомийці: Ось як почистити від бруду і запаху кухонні дошки

Дерев’яні дошки за відсутності регулярного очищення можуть стати справжніми розсадниками бактерій та грибкових спор. Однак мити їх у посудомийці не варто. Високі температури та закрите середовище утворюють пар усередині приладу, що може деформувати чи розколоти предмети з дерева.

Коли дошки піддаються впливу високої температури та вологості, вони можуть стати небезпечними для використання. Бактерії проникають у щілини і переносяться на продукти харчування під час приготування їжі. Експерти розповіли, як почистити дерев’яні дошки від бруду і запаху.

Кухонні предмети з дерева потребують особливого догляду, ручного миття та глибокого очищення. Ретельне промивання дерев’яного посуду мильним засобом допоможе позбутися решток їжі та жиру після щоденного використання. Коли посуд буде чистий, краще протерти його ганчіркою.

Вас може зацікавити:Тариф на світло в Україні різко підвищать: скільки доведеться платити за кожен кіловат з 1 червня

Якщо на дошках з’явилися стійкі плями або неприємні запахи, настав час глибокого очищення. Замочування також буде не найкращою ідеєю – вода, проникаючи всередину деревини, спричинює гниття. Металеві щітки можуть подряпати дерев’яну поверхню та створити "гніздо" для бактерій.

Для правильної дезінфекції дерев’яного кухонного начиння вам знадобляться лише сіль і лимон. Сіль діє як ніжний абразив, який видаляє бруд, а лимонний сік має антибактеріальні властивості. Просто посипте крупною сіллю дерев’яний посуд і використовуйте розрізаний навпіл лимон як засіб для очищення. Наостанок змийте теплою водою і витріть насухо.

Змащування дерев’яного посуду та обробної дошки – ще один спосіб продовжити термін служби кухонних предметів. Покриття створює шар захисту від подряпин і запобігає висиханню деревини, що призводить до появи тріщин. Промокніть паперовий рушник олійною есенцією або бджолиним воском і нанесіть його на деревину круговими рухами.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...