ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі.

Манка або борошно

Важливо не переборщити з борошном, інакше страва вийде гумовою. Якщо картопляна маса вийшла рідкою, її відкидають на сито і дають рідини стекти.

Якщо немає бажання возитися з крохмалем та соком, то додають манну крупу. Вона прибере зайву рідину і зробить деруни пишнішими. У тісто, приготовлене з 1 кг картоплі, кладуть 1-2 столові ложки борошна та 3-4 столові ложки манки.

Приправа

Цибулю, приправи та спеції перемелюють разом із картоплею у блендері. Із сіллю також додають часник, чорний перець, сушені трави.

Обсмажування

Готують деруни лише на добре розігрітій пательні. Використовують більше масла або розтопленого сала.

Приготовлені на не розігрітій пательні деруни більше будуть схожі на котлети з відвареної картоплі. Тому посуд потрібно добре розжарити.

Не треба боятися використовувати багато олії. Після смаження деруни можна викласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно чистити печериці

четвер, 8 травень 2025, 19:05

Печериці — одні з найпопулярніших грибів, які часто зустрічаються на наших столах. Вони мають ніжний смак, тому чудово поєднуються з різними стравами — від яловичого гуляшу до грибного соусу. Багато з нас досі стикаються з дилемою, чи варто чистити ці ...

Психологічний тест! Оберіть одяг на картинці - і дізнайтеся, наскільки ви незалежні

четвер, 8 травень 2025, 18:30

Пройдіть цей особистісний тест — виберіть одне із трьох фото і дізнайтеся, що це означає для вас! Не пропустіть цю можливість дізнатися про свій характер., адже такі швидкі особистісні тести — чудовий спосіб зрозуміти себе, передають Патріоти України. ...