ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі.

Манка або борошно

Важливо не переборщити з борошном, інакше страва вийде гумовою. Якщо картопляна маса вийшла рідкою, її відкидають на сито і дають рідини стекти.

Якщо немає бажання возитися з крохмалем та соком, то додають манну крупу. Вона прибере зайву рідину і зробить деруни пишнішими. У тісто, приготовлене з 1 кг картоплі, кладуть 1-2 столові ложки борошна та 3-4 столові ложки манки.

Приправа

Цибулю, приправи та спеції перемелюють разом із картоплею у блендері. Із сіллю також додають часник, чорний перець, сушені трави.

Обсмажування

Готують деруни лише на добре розігрітій пательні. Використовують більше масла або розтопленого сала.

Приготовлені на не розігрітій пательні деруни більше будуть схожі на котлети з відвареної картоплі. Тому посуд потрібно добре розжарити.

Не треба боятися використовувати багато олії. Після смаження деруни можна викласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Все просто! Як назавжди усунути вапняний наліт на душовій лійці без агресивної хімії та оцту - лайфхак

понеділок, 31 березень 2025, 12:30

Вапняний наліт, як правило, з’являється на душових лійках через деякий час після початку їх використання. Чим довше він накопичується, тим його стає все важче видалити, передають Патріоти України. Через цю поширену проблему сантехніка у ванній кімнаті ...

Дачникам на замітку! Як підживити навесні яблуні - урожаю буде вдвічі більше

понеділок, 31 березень 2025, 11:44

Весна — це час пробудження садових рослин, і яблуні не є винятком. З приходом першого тепла дерева активізують свої процеси росту, а садівники починають працювати над підготовкою яблунь до нового сезону, передають Патріоти України. Одним із найважливіш...