
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України.
Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі.
Важливо не переборщити з борошном, інакше страва вийде гумовою. Якщо картопляна маса вийшла рідкою, її відкидають на сито і дають рідини стекти.
Якщо немає бажання возитися з крохмалем та соком, то додають манну крупу. Вона прибере зайву рідину і зробить деруни пишнішими. У тісто, приготовлене з 1 кг картоплі, кладуть 1-2 столові ложки борошна та 3-4 столові ложки манки.
Цибулю, приправи та спеції перемелюють разом із картоплею у блендері. Із сіллю також додають часник, чорний перець, сушені трави.
Готують деруни лише на добре розігрітій пательні. Використовують більше масла або розтопленого сала.
Приготовлені на не розігрітій пательні деруни більше будуть схожі на котлети з відвареної картоплі. Тому посуд потрібно добре розжарити.
Не треба боятися використовувати багато олії. Після смаження деруни можна викласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.
Температура знизилася до показників, коли саме час перевзути свій транспорт, помінявши літню резину на зимову. Вибираючи нові шини, слід почати з визначення потрібного вам розміру. Тільки потім можна переглядати окремі моделі - не кожна модель доступна...