ТОП-6 поширених помилок, які 90% людей роблять під час приготування їжі

Виявляється, ледь не 90% людей на кухні у процесі приготування їжі допускають кілька типових помилок. Через це страви можуть не вдатися, або ж вийти не такими смачними, як хотілося б, передають Патріоти України. Які ж найбільш поширені помилки люди роблять під час приготування їжі - читайте у нашому матеріалі нижче.

"Забиваємо" на інгредієнти

Більшість людей припускаються цієї помилки. Ми десь бачимо на відео рецепт, і беремося готувати смачну страву. Але у процесі виявляється, що у нас недостатньо інгредієнтів. Ми гадаємо, що справимося й без них. Але навіть відсутність одного граму якоїсь спеції, про яку йде мова у рецепті, може зіпсувати ваш кулінарний шедевр, або зробити його недосконалим…

Беремо не той ніж

Ще одна, здавалося б, незначна, але важлива помилка, яку ми допускаємо на кухні. Коли ми дивимося рецепт у Facebook чи Instagram, то варто звертати на розмір і гостроту ножа, який використовує кухар на відео. Адже для того, щоб страва виглядала такою ж апетитною, як на відео, варто для кожного виду продукту, який використовується для неї, підбирати відповідний кухонний ніж – для риби, для сиру, для м'яса тощо вони різні.

Не куштуємо страву в процесі

Іноді ми не стежимо за часом і продукти переварюються (або – навпаки). Також трапляється, що ми ніби все й робимо, як у рецепті на відео, але не звертаємо увагу, що професійний кулінар в кадрі ставить страву у розігріту до 150 градусів електричну духову шафу на 10 хвилин.

Ми ж через неуважність ставимо ніби теж на ті само 10 хвилин, але у піч, розігріту до 200 градусів. І все – страва уже не буде такою смачною, як могла б бути. Крім того, існують ще кілька правил, яких ми не дотримуємося під час готування страв.

Не правильно промиваємо рис

Промивати рис треба ретельно і кілька разів! При цьому у воду обов'язково треба додавати сіль.

Не виймаємо вчасно лавровий лист

Якщо ця приправа довго перебуває у страві, то вона може не просто змінити, а й повністю зіпсувати її смак.

Не вимочуємо картоплю у воді

Вимочена у холодній воді картопля позбувається зайвого крохмалю, а відповідно - стає більш корисною.

Ефект здивує! Ці продукти покращать самопочуття влітку

неділя, 8 червень 2025, 7:30

Ось список продуктів, які покращують самопочуття влітку, допомагають легше переносити спеку, підтримують водний баланс, дають енергію й навіть покращують настрій, передають Патріоти України.

Народні прикмети на 8 червня. Цього дня варто помолитися про захист всіх, хто воює за нашу країну і незалежність

неділя, 8 червень 2025, 7:07

8 червня за новим календарним стилем (21 червня - за старим) - день пам'яті великомученика Феодора Стратилата. У народі день прозвали Федір Колодязник, зазначають Патріоти України. 2025 року на сьогодні припадає й день Святої Трійці. 8 червня за юліанс...