ТОП-6 поширених помилок, які 90% людей роблять під час приготування їжі

Виявляється, ледь не 90% людей на кухні у процесі приготування їжі допускають кілька типових помилок. Через це страви можуть не вдатися, або ж вийти не такими смачними, як хотілося б, передають Патріоти України. Які ж найбільш поширені помилки люди роблять під час приготування їжі - читайте у нашому матеріалі нижче.

"Забиваємо" на інгредієнти

Більшість людей припускаються цієї помилки. Ми десь бачимо на відео рецепт, і беремося готувати смачну страву. Але у процесі виявляється, що у нас недостатньо інгредієнтів. Ми гадаємо, що справимося й без них. Але навіть відсутність одного граму якоїсь спеції, про яку йде мова у рецепті, може зіпсувати ваш кулінарний шедевр, або зробити його недосконалим…

Беремо не той ніж

Ще одна, здавалося б, незначна, але важлива помилка, яку ми допускаємо на кухні. Коли ми дивимося рецепт у Facebook чи Instagram, то варто звертати на розмір і гостроту ножа, який використовує кухар на відео. Адже для того, щоб страва виглядала такою ж апетитною, як на відео, варто для кожного виду продукту, який використовується для неї, підбирати відповідний кухонний ніж – для риби, для сиру, для м'яса тощо вони різні.

Не куштуємо страву в процесі

Іноді ми не стежимо за часом і продукти переварюються (або – навпаки). Також трапляється, що ми ніби все й робимо, як у рецепті на відео, але не звертаємо увагу, що професійний кулінар в кадрі ставить страву у розігріту до 150 градусів електричну духову шафу на 10 хвилин.

Ми ж через неуважність ставимо ніби теж на ті само 10 хвилин, але у піч, розігріту до 200 градусів. І все – страва уже не буде такою смачною, як могла б бути. Крім того, існують ще кілька правил, яких ми не дотримуємося під час готування страв.

Не правильно промиваємо рис

Промивати рис треба ретельно і кілька разів! При цьому у воду обов'язково треба додавати сіль.

Не виймаємо вчасно лавровий лист

Якщо ця приправа довго перебуває у страві, то вона може не просто змінити, а й повністю зіпсувати її смак.

Не вимочуємо картоплю у воді

Вимочена у холодній воді картопля позбувається зайвого крохмалю, а відповідно - стає більш корисною.

Це здивує! Хитрість кухарів, щоб їжа зберігалася в холодильнику втричі довше

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:30

Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...

Дачникам на замітку! Які рослини відлякують кліщів - ось що посадити на подвірʼї

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:30

Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...