ТОП-6 поширених помилок, які 90% людей роблять під час приготування їжі

Виявляється, ледь не 90% людей на кухні у процесі приготування їжі допускають кілька типових помилок. Через це страви можуть не вдатися, або ж вийти не такими смачними, як хотілося б, передають Патріоти України. Які ж найбільш поширені помилки люди роблять під час приготування їжі - читайте у нашому матеріалі нижче.

"Забиваємо" на інгредієнти

Більшість людей припускаються цієї помилки. Ми десь бачимо на відео рецепт, і беремося готувати смачну страву. Але у процесі виявляється, що у нас недостатньо інгредієнтів. Ми гадаємо, що справимося й без них. Але навіть відсутність одного граму якоїсь спеції, про яку йде мова у рецепті, може зіпсувати ваш кулінарний шедевр, або зробити його недосконалим…

Беремо не той ніж

Ще одна, здавалося б, незначна, але важлива помилка, яку ми допускаємо на кухні. Коли ми дивимося рецепт у Facebook чи Instagram, то варто звертати на розмір і гостроту ножа, який використовує кухар на відео. Адже для того, щоб страва виглядала такою ж апетитною, як на відео, варто для кожного виду продукту, який використовується для неї, підбирати відповідний кухонний ніж – для риби, для сиру, для м'яса тощо вони різні.

Не куштуємо страву в процесі

Іноді ми не стежимо за часом і продукти переварюються (або – навпаки). Також трапляється, що ми ніби все й робимо, як у рецепті на відео, але не звертаємо увагу, що професійний кулінар в кадрі ставить страву у розігріту до 150 градусів електричну духову шафу на 10 хвилин.

Ми ж через неуважність ставимо ніби теж на ті само 10 хвилин, але у піч, розігріту до 200 градусів. І все – страва уже не буде такою смачною, як могла б бути. Крім того, існують ще кілька правил, яких ми не дотримуємося під час готування страв.

Не правильно промиваємо рис

Промивати рис треба ретельно і кілька разів! При цьому у воду обов'язково треба додавати сіль.

Не виймаємо вчасно лавровий лист

Якщо ця приправа довго перебуває у страві, то вона може не просто змінити, а й повністю зіпсувати її смак.

Не вимочуємо картоплю у воді

Вимочена у холодній воді картопля позбувається зайвого крохмалю, а відповідно - стає більш корисною.

Городинкам на замітку: Обов'язково зробіть це перед посадкою цибулі під зиму - і результат вас приголомшить

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:28

У осінньої висадки цибулі на дачі є свої плюси та мінуси. Досвідчені городники радять тим, хто вирішив це зробити перед настанням холодів, додатково обробити цибулини, передають Патріоти України. Автори «Дачника» стверджують, що спосіб обробки цибулі ...

А ви це знали? Чому небезпечно постійно відкладати будильник вранці

вівторок, 4 жовтень 2022, 0:09

Нерідко буває, що вранці, коли дзвонить будильник, ми відкладаємо свій підйом, переводячи його на новий час - якщо розібратися, таким чином ми самі створюємо собі неприємності, пов'язані як з психологічним, так і фізичним здоров'ям, передають Патріоти...