Це допоможе впоратися з двома проблемами: Просто змішайте апельсинові шкірки із содою

Сезон апельсинів зараз у розпалі, і в багатьох магазинах їх можна купити за привабливими цінами. Якщо ви часто їсте ці цитрусові, варто зберегти шкірку і не викидати її у відро для сміття. Вона може стати в нагоді незвичайним, але дуже корисним способом, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Хтось використовує апельсинові кірки як різдвяні прикраси, а хтось — для приготування натуральних ароматів для дому. Однак не всі знають, що у шкурок є безліч інших застосувань, які передусім допомагають вирішити дві популярні проблеми.

Що зробити з апельсиновою шкіркою?

Спочатку непогано було б висушити шкірку. Ви можете зробити це за допомогою спеціальної сушарки, але й духовка працює не гірше. Розділіть шкірку на дрібні шматочки, розкладіть на деку і поставте в духовку, попередньо розігріту до 110 градусів на середньому рівні.

Залишіть дверцята приладу злегка відчиненими і періодично перевертайте шкірку, щоб вона рівномірно просохла. Коли з них випарується вся рідина, подрібніть шкірку на порошок і з'єднайте з харчовою содою. Ця суміш допоможе впоратися із двома поширеними проблемами.

Як використовувати суміш?

Один із домашніх способів застосування суміші харчової соди та сушених апельсинових кірок — як поглинач запахів. Змішайте подрібнені кірки з харчовою содою в маленькій мисці, а потім поставте її в холодильник. Якщо від нього виходить неприємний запах, ви відчуєте різницю вже за кілька годин. Харчова сода чудово поглине неприємні аромати, а запах апельсинової цедри наповнить холодильник приємним цитрусовим ароматом.

Крім того, до подрібнених на порошок апельсинових кірок і харчової соди можна додати трохи води і кілька крапель рідини для миття посуду. Таким чином, ви зможете створити надійну пасту, що чистить, яка приємно пахне і видаляє навіть стійкі забруднення. Використовуйте її для очищення посуду, що пригорів, і духовки.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...