Звісно, всі ці застереження стосуються виключно неконтрольованого вживання певних продуктів.
М'ясо на грилі
Так, м'ясо багате білком і при правильному приготуванні зберігає низьку калорійність. Та все ж дієтологи радять не захоплюватися цією стравою. Готуючися на грилі, м'ясо накопичує гетероциклічні аміни, які можуть стати причиною розвитку онкологічних захворювань, зокрема раку товстого кишечника. При цьому інші способи приготування не вважаються настільки небезпечними.
Копчена риба
При копченні не завжди знищуються усі паразити. Інколи, через недотримання умов копчення, риба залишається необробленою та може стати причиною вторгнення гельмінтів.
Ба більше – при копченні в рибі утворюється декілька видів канцерогенів. Особливо багато їх в рибі гарячого копчення, оскільки під впливом температури канцерогени активніше проникають всередину риби. Не такою небезпечною вважається риба з товстішою шкірою – форель, сом або лящ.
Ще одне протипоказання до вживання цієї страви – захворювання нирок або серця, оскільки високий вміст солі може загострювати наявні патології.
Тунець
Попри високий вміст цинку, магнію, заліза та білка, його регулярне вживання (тим паче в консервованому вигляді), потребує обережності. Тунець – вид риби, яка надзвичайно швидко акумулює ртуть з навколишнього середовища. Тож щоденне вживання цього продукту підвищує ризик виникнення серцевого нападу, погіршує загальний стан серцево-судинної системи та провокує сенсорні розлади.
Гриби
Гриби – достатньо важка їжа, яка погано перетравлюються через високий вміст хітину. Також вони здатні сповільнювати виділення шлункового соку, тож цей продукт повинен обережно вживатися людьми з захворюванням шлунку.
Кокосова олія
Кокосова олія – це насичені жири, які містить тригліцериди. Останні можуть знижувати рівень загального холестерину в організмі, що нерідко стає причиною серйозних психофізіологічних змін: авітамінозу чи порушення гормонального фону.
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...