Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні для багатьох. Її користь очевидна і швидкий розігрів продуктів допоможе заощадити час. Однак є продукти, які ні в якому разі не можна розігрівати тепловими хвилями – від цього вони стають небезпечними і можуть спровокувати серйозні захворювання, передають Патріоти України.
Далеко не кожен продукт підходить для розігрівання в мікрохвильовці, вплив хвиль може просто зіпсувати його і навіть завдати шкоди організму.
Варені яйця
Не варто класти яйця в піч. При нагріванні, всередині шкаралупи утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання. Однак інші страви з яєць розігрівати можна, попередньо порізавши на дрібні шматочки.
Ковбаса, сосиски
Перероблені м'ясні продукти не варто розігрівати впливом теплових хвиль. Консерванти, які дозволяють їм довше зберігатися, при такому способі нагрівання окислюються і виділяють небезпечні для здоров'я токсичні речовини.
Кисломолочні продукти
Кефір, сир, ряжанка, йогурт стануть непридатними для вживання в їжу після розігрівання в мікрохвильовці. У них містяться корисні лактобактерії і пробіотики, які просто загинуть під впливом високої температури. Продукт згорнеться і втратить свої цінні властивості.
Мед
Натуральний мед піддається природному процесу кристалізації і господині, щоб зробити його рідким і більш зручним для використання підігрівають продукт в мікрохвильовій печі. Цього робити не варто, продукт під впливом такого методу нагрівання втрачає цінні речовини. Кращий спосіб розтопити мед - водяна баня при 40-50 градусах.
Перець чилі
Не варто підігрівати в мікрохвильовці і перець чилі. Всі речовини, які надають овочу його пекучу гостроту, при нагріванні вивільняються назовні. У підсумку це буде за принципом нарізки цибулі: якщо речовини потраплять на слизові оболонки, ви будете плакати і відчувати подразнення в горлі.
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...
Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...