Це можу бути дуже небезпечним! ТОП-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні для багатьох. Її користь очевидна і швидкий розігрів продуктів допоможе заощадити час. Однак є продукти, які ні в якому разі не можна розігрівати тепловими хвилями – від цього вони стають небезпечними і можуть спровокувати серйозні захворювання, передають Патріоти України.

Далеко не кожен продукт підходить для розігрівання в мікрохвильовці, вплив хвиль може просто зіпсувати його і навіть завдати шкоди організму.

Варені яйця

Не варто класти яйця в піч. При нагріванні, всередині шкаралупи утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання. Однак інші страви з яєць розігрівати можна, попередньо порізавши на дрібні шматочки.

Ковбаса, сосиски

Перероблені м'ясні продукти не варто розігрівати впливом теплових хвиль. Консерванти, які дозволяють їм довше зберігатися, при такому способі нагрівання окислюються і виділяють небезпечні для здоров'я токсичні речовини.

Кисломолочні продукти

Кефір, сир, ряжанка, йогурт стануть непридатними для вживання в їжу після розігрівання в мікрохвильовці. У них містяться корисні лактобактерії і пробіотики, які просто загинуть під впливом високої температури. Продукт згорнеться і втратить свої цінні властивості.

Мед

Натуральний мед піддається природному процесу кристалізації і господині, щоб зробити його рідким і більш зручним для використання підігрівають продукт в мікрохвильовій печі. Цього робити не варто, продукт під впливом такого методу нагрівання втрачає цінні речовини. Кращий спосіб розтопити мед - водяна баня при 40-50 градусах.

Перець чилі

Не варто підігрівати в мікрохвильовці і перець чилі. Всі речовини, які надають овочу його пекучу гостроту, при нагріванні вивільняються назовні. У підсумку це буде за принципом нарізки цибулі: якщо речовини потраплять на слизові оболонки, ви будете плакати і відчувати подразнення в горлі.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...