Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні для багатьох. Її користь очевидна і швидкий розігрів продуктів допоможе заощадити час. Однак є продукти, які ні в якому разі не можна розігрівати тепловими хвилями – від цього вони стають небезпечними і можуть спровокувати серйозні захворювання, передають Патріоти України.
Далеко не кожен продукт підходить для розігрівання в мікрохвильовці, вплив хвиль може просто зіпсувати його і навіть завдати шкоди організму.
Варені яйця
Не варто класти яйця в піч. При нагріванні, всередині шкаралупи утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання. Однак інші страви з яєць розігрівати можна, попередньо порізавши на дрібні шматочки.
Ковбаса, сосиски
Перероблені м'ясні продукти не варто розігрівати впливом теплових хвиль. Консерванти, які дозволяють їм довше зберігатися, при такому способі нагрівання окислюються і виділяють небезпечні для здоров'я токсичні речовини.
Кисломолочні продукти
Кефір, сир, ряжанка, йогурт стануть непридатними для вживання в їжу після розігрівання в мікрохвильовці. У них містяться корисні лактобактерії і пробіотики, які просто загинуть під впливом високої температури. Продукт згорнеться і втратить свої цінні властивості.
Мед
Натуральний мед піддається природному процесу кристалізації і господині, щоб зробити його рідким і більш зручним для використання підігрівають продукт в мікрохвильовій печі. Цього робити не варто, продукт під впливом такого методу нагрівання втрачає цінні речовини. Кращий спосіб розтопити мед - водяна баня при 40-50 градусах.
Перець чилі
Не варто підігрівати в мікрохвильовці і перець чилі. Всі речовини, які надають овочу його пекучу гостроту, при нагріванні вивільняються назовні. У підсумку це буде за принципом нарізки цибулі: якщо речовини потраплять на слизові оболонки, ви будете плакати і відчувати подразнення в горлі.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...