Це небезпечно, стануть отрутою! Ось які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч значно полегшує наше життя, бо швидко розігріває та готує їжу. Але не всі продукти можна готувати в мікрохвильовці, передають Патріоти України

Деякі продукти псують електромагнітні хвилі в мікрохвильовій печі. Відтак вони можуть стати навіть шкідливими для здоров'я.

Броколі

Довге приготування броколі в мікрохвильовці може знищити 97% флавоноїдів – корисних сполук, які мають протизапальну дію. Це на третину більше шкоди, ніж від кип'ятіння. Варто зазначити, що коротке розігрівання броколі в мікрохвильовій печі (протягом 1 хвилини) не погіршує поживний вміст. Однак за умови, що води або немає, або її дуже мало.

Яйця

Деякі сирі яйця можуть містити небезпечні для здоров'я людини бактерії – сальмонели. Тому перед вживанням рекомендують варити яйця, поки вони не стануть твердими. Також пам'ятайте, що якщо гріти яйця в мікрохвильовці тривалий час, вони можуть вибухнути.

Гриби

Варені гриби досить швидко псуються, тому їх краще вживати одразу після приготування, а не розігрівати. Якщо ви все-таки хочете зберегти залишки, покладіть їх у холодильник одразу після приготування, але зберігайте там не більш ніж 24 годин. Розігрівати гриби безпечно, якщо ви робите це за температури 70 градусів.

Крем-суп

Не намагайтеся довго розігрівати густий суп у мікрохвильовці, якщо не хочете, щоб він "вибухнув". Це може статися через те, що під впливом електромагнітних хвиль суп прогрівається нерівномірно. Щоб уникнути цього, розігрівайте суп через короткі проміжки часу (близько хвилини), періодично помішуючи.

Сосиски

Оброблені м'ясні продукти краще взагалі не розігрівати, і мова йде не тільки про мікрохвильовку. Річ у тім, що за високої температури в них окислюється холестерин. І, як наслідок, утворюються небезпечні для організму людини речовини

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...