Мікрохвильова піч значно полегшує наше життя, бо швидко розігріває та готує їжу. Але не всі продукти можна готувати в мікрохвильовці, передають Патріоти України
Деякі продукти псують електромагнітні хвилі в мікрохвильовій печі. Відтак вони можуть стати навіть шкідливими для здоров'я.
Довге приготування броколі в мікрохвильовці може знищити 97% флавоноїдів – корисних сполук, які мають протизапальну дію. Це на третину більше шкоди, ніж від кип'ятіння. Варто зазначити, що коротке розігрівання броколі в мікрохвильовій печі (протягом 1 хвилини) не погіршує поживний вміст. Однак за умови, що води або немає, або її дуже мало.
Деякі сирі яйця можуть містити небезпечні для здоров'я людини бактерії – сальмонели. Тому перед вживанням рекомендують варити яйця, поки вони не стануть твердими. Також пам'ятайте, що якщо гріти яйця в мікрохвильовці тривалий час, вони можуть вибухнути.
Варені гриби досить швидко псуються, тому їх краще вживати одразу після приготування, а не розігрівати. Якщо ви все-таки хочете зберегти залишки, покладіть їх у холодильник одразу після приготування, але зберігайте там не більш ніж 24 годин. Розігрівати гриби безпечно, якщо ви робите це за температури 70 градусів.
Не намагайтеся довго розігрівати густий суп у мікрохвильовці, якщо не хочете, щоб він "вибухнув". Це може статися через те, що під впливом електромагнітних хвиль суп прогрівається нерівномірно. Щоб уникнути цього, розігрівайте суп через короткі проміжки часу (близько хвилини), періодично помішуючи.
Оброблені м'ясні продукти краще взагалі не розігрівати, і мова йде не тільки про мікрохвильовку. Річ у тім, що за високої температури в них окислюється холестерин. І, як наслідок, утворюються небезпечні для організму людини речовини
Ви коли-небудь помічали, що коли вас щось турбує, хочеться прибрати чи навести порядок у домі? Здається, це просто спосіб відволіктися, але насправді за цим стоїть наукове пояснення, передають Патріоти України. Відомий психолог Ітан Кросс, Ph.D., розпо...
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...