Це справді працює! Як очистити чайник від накипу за 15 хвилин

Чайники часто вкриваються вапняним нальотом, що складається з мінералів із випаруваної води, які важко видалити. Такий вапняний наліт нешкідливий, але може вплинути на смак чашки чаю або кави, зробивши його більш гірким, а також може призвести до поломки чайника, якщо дозволити йому накопичуватися протягом тривалого часу, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Однак, як пише Express, Катріна Спрінгер, "організована домогосподарка", поділилася методом, що дасть змогу легко і просто позбутися вапняного нальоту на чайнику за допомогою простих тингредієнтів, що є на кожній кухні, - лимонного соку або оцту.

Вапняний наліт здебільшого складається з карбонату кальцію, і кислота в оцті або лимонному соку розчинять цей мінерал природним чином, тому вам не доведеться терти чайник.

Як почистити чайник оцтом або лимонним соком:

  1. Наповніть чайник наполовину водою, а потім додайте щедру порцію лимонного соку або білого оцту.
  2. Закип'ятіть чайник, потім дайте воді охолонути і залиште розчин на 15 хвилин.
  3. Після закінчення часу злийте воду з чайника і промийте його чистою водою з-під крана.
  4. Знову наповніть чайник, закип'ятіть його, а потім вилийте воду, щоб видалити залишки лимона або оцту в приладі.
  5. Після цього чайник стане блискуче чистим без накипу або інших плям.

Ви можете використовувати лимонний сік, білий оцет або їхню суміш для очищення чайника, але у випадку оцту може знадобитися кілька полоскань, щоб повністю позбутися його смаку.

Джерело: УНІАН

Це під силу всім! Вчені назвали звичку, яка рятує від раку

неділя, 14 вересень 2025, 21:28

Фізична активність може не лише допомогти запобігти виникненню раку молочної залози, але й боротися з ним на клітинному рівні - під час тренування м’язи виділяють речовини, які пригнічують ріст онкоклітин. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в...

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...