Це справді працює! Названо найефективніший засіб від плісняви на вікнах

Восени в багатьох квартирах і будинках починають пітніти вікна. А це загрожує появою плісняви, передають Патріоти України.

Непривабливі чорні плями цвілі не лише мають неестетичний вигляд, але й можуть загрожувати вашому здоров'ю.

Чому з'являється пліснява біля вікон

Цвіль починає з'являтися тоді, коли в помешканні підвищується рівень вологи. Водночас сприяти її появі можуть різні фактори, зокрема недостатнє опалення приміщення, відсутність вентиляції чи неправильне розташування радіаторів. На вікнах спочатку утворюється конденсат. А повсякденні справи (купання у гарячій ванні, сушіння білизни, приготування їжі) цьому процесу сприяють.

Якщо вікна, що пітніють – постійна проблема у квартирі чи будинку, то рано чи пізно біля вікон з'явиться пліснява. Вона негативно впливає на організм: проблеми з концентрацією уваги, проблеми з диханням, мігрені тощо.

Додатково цвіль може руйнувати структуру стін і стелі, спричиняє появу неприємного запаху. Коли в приміщенні підвищена вологість, в ньому стає холодніше, а це спричиняє збільшенню споживання електроенергії.

Найефективніший засіб від плісняви на вікнах

Насамперед потрібно боротися з появою конденсату. Спробуйте простий бабусин спосіб, який вам у цьому допоможе. Для його приготування знадобиться всього лише два предмети: звичайна кухонна сіль і миска.

Насипте до глибокої ємності доволі багато солі (краще брати крупну) і поставте її в місці, де збирається найбільше вологи. Сіль вирізняється гігроскопічністю, тобто добре вбирає зайву вологу з повітря. Не забувайте час від часу змінювати її на нову, тому що вона припиняє працювати, коли насичується вологою.

Використану сіль не викидайте, її ви можете подрібнити, висушити в духовці і знову використовувати для поглинання вологи.

Як прибрати плісняву з вікон у домашніх умовах

Якщо пліснява вже з'явилася, потрібно подумати, чим можна ефективно очистити шви на вікнах від неї. Для цього візьміть білизну, рясно змочіть у засобі ганчірку, протріть усі місця, де з'явилася пліснява. Залиште засіб на 10-15 хвилин, а потім змийте.

Можете приготувати і домашній розчин. Для нього візьміть 1 ст. л. соди, 0,5 ст. л. оцту, 1 склянку води. Все добре перемішайте, вимийте сумішшю вікна, де є пліснява.

Ви будете здивовані, як все просто! Нове дослідження виявило ефективний спосіб схуднути

вівторок, 8 жовтень 2024, 23:10

Дослідження, проведене Барселонським інститутом глобальної охорони здоров’я (ISGlobal), засвідчило, що більш тривале нічне голодування та ранній сніданок можуть сприяти підтримці здорової ваги та зниженню індексу маси тіла (ІМТ), передають Патріоти Укр...

Це справді працює! Названо найефективніший засіб від плісняви на вікнах

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:10

Восени в багатьох квартирах і будинках починають пітніти вікна. А це загрожує появою плісняви, передають Патріоти України. Непривабливі чорні плями цвілі не лише мають неестетичний вигляд, але й можуть загрожувати вашому здоров'ю. Цвіль починає з'являт...