Із часом тарілки перестають блищати. Як не натирай їх, вони все одно залишаються тьмяними. А хочеться, щоб вони мали гарний вигляд на столі. І в цьому допоможуть два несподіваних компоненти - вони є на будь-якій кухні. Тільки змішайте їх - і кераміка знову буде як нова, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Кераміка
Розповімо вам про маленький лайфхак із великими наслідками. Потрібно змішати 2 ст. ложки оцту з 1 літром води. Причому оцет береться 9%, столовий.
Щойно змішали обидва компоненти, змочуйте в розчині чисту ганчірку і протирайте тарілки. За словами експертів, посуд буде і блищати, і скрипіти від чистоти.
Цей засіб рекомендовано і для посудомийної машинки, як альтернатива ополіскувача. Досить під час звичайного миття 2 ст. ложки оцту залити прямо у відсік для ополіскувача. Але в саму машинку або у відділ для мийного засобу — категорично не можна. Можна зіпсувати техніку.
Скло
До речі, оцет прекрасно справляється і з миттям скляного посуду. Йому не підходять абразивні склади, а тільки м'які. Тому наливаємо тазик із холодною водою і туди ж додаємо оцту з розрахунку 1 ст. ложка на 1 л. Замість столового оцту можна взяти звичайну лимонну кислоту: на літр 2 ст. ложки.
У цю суміш кладеться скляний посуд. Його потрібно промити прямо в тазику за допомогою м'якої ганчірки. А потім — прополоскати під струменем злегка теплої води. І витерти. Як підсумок — блискучий посуд без розводів, каламутного нальоту.
Найголовніше в обох випадках — при прямому контакті з оцтовим розчином необхідно захистити руки. Навіщо їм страждати? Тим більше, оцет, навіть розведений, — все одно агресивна для шкіри хімія. Тому тонкі гумові рукавички слід надіти.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...