Це справді працює! Що їсти і пити в спеку, щоб почуватися краще

Насамперед необхідно пити достатню кількість чистої води та відмовитися від важкої їжі. Про це повідомляє портал Good Food, передають Патріоти України.

Дієтолог Керрі Торренс пояснила, що більш високі температури та вологість збільшують швидкість випаровування зі шкіри. Це означає, що людині потрібно частіше поповнювати рівень рідини. У той же час слід пам'ятати, що надто велика кількість води, яка споживається за короткий проміжок часу, може призвести до того, що нирки не зможуть підтримувати електролітний баланс, тому кров стане дуже розбавленою. Це впливає на те, як функціонує наш організм, наприклад, це впливає на артеріальний тиск.

Крім того, майже третину споживаної рідини людина може отримати з їжі. Те, що ми їмо, може становити близько 20-30% споживаної рідини, і є деякі продукти, які можуть бути більш зволожуючими, ніж інші.

На думку дієтологів, у сильну спеку особливо корисні полуниця, огірок, кабачок, селера, салат та диня. Рецепти з високим вмістом рідини також можуть допомогти досягти правильного рівня гідратації. Наприклад, супи, рагу та каші – все це добрі приклади, і, звичайно, їх можна зробити з правильними сезонними інгредієнтами.

Холодна їжа, наприклад, морозиво може здатися очевидним вибором, коли ви хочете охолонути, але початковий ефект, що охолоджує, може бути короткочасним. Це пов'язано з тим, що вживання їжі призводить до підвищення температури, оскільки процес травлення є теплогенеруючим. Це у поєднанні зі швидким охолодженням, викликаним холодною їжею та напоями, означає, що тіло надмірно компенсує це підвищенням внутрішньої температури. Таким чином, після холодних напоїв або їжі людині може стати ще спекотніше.

При цьому в спеку слід уникати їжі, яка вимагає великих зусиль для перетравлення, наприклад, багата на білок (м'ясо, риба та молочні продукти), цукор і клітковина. Всі ці продукти генерують більше тепла в організмі. Один із способів пом'якшити це – використовувати багаті цитрусовими маринади для м'яса, щоб зруйнувати структуру білка, і замочувати зернові, щоб зробити їхню клітковину більш засвоюваною.

Нагадаємо, під час сильної літньої спеки роботодавцям необхідно організувати оптимальний режим праці та відпочинку, а також вжити певних заходів безпеки, щоб не допустити перегрівання працівників. При спеці продуктивність праці істотно знижується, а ймовірність нещасних випадків зростає.

Не робіть так! ТОП-6 помилок інтер'єра, які безнадійно псують маленьку кухню

середа, 18 вересень 2024, 17:50

Кухня - це не лише місце для приготування їжі, але й простір, де кожен сантиметр має бути використаний з максимальною ефективністю. Маленькі кухні вимагають ретельного планування. Які неправильні рішення можуть зіпсувати весь інтер’єр та зробити малень...

Справа не в зовнішності? Психологи назвали лише одну рису, яка робить людину неймовірно привабливою

середа, 18 вересень 2024, 11:45

Науковці рекомендують розвивати в собі цю рису, щоб уміти вибудовувати глибокі стосунки з іншими людьми, передають Патріоти України. Британський психолог Імонн Фергюсон ініціював дослідження, під час якого було виявлено, що найпривабливішою людину роби...