Це варто знати! Чи можна повторно кип’ятити воду в чайнику

Один раз кип’ятити чи можна повторно - саме таке питання постає. Більшість людей про це не замислюються та повторно вмикають чайник. Хтось думає, що нічого такого в цій дії немає, інші стверджують, що це шкідливо. Зрештою, питання викликає багато суперечок.

Подробиці

При повторному кип’ятінні змінюється хімічний склад води. І певні компоненти в ній втрачаються. Наприклад, кисень та леткі речовини. Саме ці компоненти надають свіжий смак та аромат. Вміст кисню не є критично важливим для споживання саме з водою, але зміна смаку буде присутня.

Якщо вода тривалий час залишається в чайнику, в ній починають розвиватися різні мікроорганізми. Виходить, що її треба обов’язково доводити до кипіння для їх нейтралізації. Смак повторно кип’яченої води загалом нормальний. Тому зробити каву або чай не забороняється.

Запобігайте основних помилок: Як правильно пити каву вранці щоб не товстіти

субота, 5 жовтень 2024, 23:10

Без чашки кави у більшості людей вранці нічого не виходить і все буквально валиться з рук. Але будьте обережні, оскільки деякі нюанси в приготуванні кави можуть нашкодити вашій талії. . Кава — чудовий спосіб почати день більш сконцентровано і зібрано....

Варто включити в раціон! ТОП-4 продукти, які корисні для вашого серця

субота, 5 жовтень 2024, 19:05

ля підтримки здоров'я серця важливо звертати увагу на декілька аспектів свого повсякденного життя, наприклад на фізичну активність чи управління стресом. Однак, саме збалансована дієта може допомогти знизити ризики серцево-судинних захворювань, оскільк...