Це варто знати! ТОП-5 кращих добрив для малини - урожай ягід буде відмінним

У середині літа українці з нетерпінням очікують врожаю свіжої малини в садах і на дачах. Кущі малини дуже люблять підгодівлі і відповідають на них рясним урожаєм ягід. Для добрив можна використовувати як готові покупні добрива, так і народні засоби, передають Патріоти України.

Підгодовувати кущі можна як під час цвітіння, так і після появи плодів. Не перевищуйте зазначену дозування підгодівлі, інакше на кущі можуть з'явитися опіки.

Мінеральні підгодівлі малини

Для підгодівлі малини можна купити в агромагазині готові Мінеральні добрива. Для багатого врожаю ягід рекомендується вносити азотні добрива і аміачну селітру. Якщо листя рано пожовкло - варто внести магній.

Влітку малину можна удобрювати як мінеральними, так і органічними добривами. Після збору ягід не використовуйте органічні добрива - тільки фосфорно-калійні.

Підживлення малини перегноєм

Одне відро перегною розсипте на 1 кв.м ділянки малини. Рівномірно розподіліть перегній і прикопайте землею. Таке добриво можна вносити на частіше 1 разу на місяць, оскільки воно приваблює шкідників.

Підгодівля малини пташиним послідом

Хороший спосіб для господарств, які тримають домашню птицю. Викладіть послід на дно відра і залийте доверху водою. Залиште на 5 днів в сонячному місці. Потім розведіть суміш чистою водою у співвідношенні 1: 20. Рясно полийте кущі малини під корінь.

Підживлення малини настоєм коров'яку

Відро наповніть на третину свіжим коров'яком. Доверху залийте водою і накрийте кришкою. Поставте в сонячне місце на 7 днів для бродіння суміші. Суміш розводять водою у співвідношенні 1: 10 і виливають по 10 л на 1 кв.м ділянки малини. Удобрювати слід в посушливу погоду.

Підживлення малини бур'янами

Зберіть свіжі бур'яни і подрібніть. Особливо добре для підгодівлі підходить кропива. Наповніть травою відро на чверть, долийте воду і залиште на 10 днів. Готовий настій розведіть водою у співвідношенні 1:4 і поливайте малину під корінь.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...