Це варто знати! ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України.

Подробиці

На жаль, мало хто з кулінарів знає про це. В результаті гурмани, самі того не знаючи, вживають продукти, що втратили більшість своїх корисних якостей. Тож яку ж їжу не можна розігрівати у НВЧ-печі?

Часник

Соуси з часником мають бути теплими. Але краще відправити суміш у духову шафу, але не в мікрохвильову піч. В результаті обробки у НВЧ-печі пікантний овоч перестає бути корисним.

Брокколі

Цей популярний різновид капусти можна обробляти будь-де – в каструлі, на сковороді, в духовці. Але тільки не в мікрохвильовій печі.

Під впливом НВЧ-випромінювання овоч втрачає майже всі свої корисні властивості.

Продукти, що містять багато білка

У мікрохвильовій печі відбувається руйнування білкових молекул. Це означає, що в пристрої не варто розігрівати куряче м’ясо та страви з начинкою сиру.

Гриби

Внаслідок обробки в мікрохвильовій печі цей продукт може стати не тільки менш корисним, але й небезпечнішим для людського організму.

У людини, яка вживала розігріті в мікрохвильовій печі гриби, можуть виникнути проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Заморожене м’ясо

Здавалося б, одним із призначень НВЧ-печі є розморожування продуктів.

І все ж таки розморожувати м’ясо в мікрохвильовій печі не варто. Краще відправити продукт у миску з холодною водою та залишити на столі. Так, процес буде довшим. Але безпечнішим.

Дуже смачно! Як зробити вишуканий соус до шашлику

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:10

Зробити соус такий, як подають у шашличних, просто. Навіть якщо у вас є тільки звичайний кетчуп домашній, передають Патріоти України. Для цього треба взяти 1 білу цибулину, поріжте дрібно та змішайте з кетчуп. Також обов’язково варто додати свіжу зелен...

Це така смакота! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:09

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...