Це варто знати всім! Зменшує смертність від інсультів - лікар розвіяв основні міфи про каву

Кава - це підбадьорливий і корисний напій, якщо вживати його з розумом і не перевищувати допустиму дозу. Основні міфи про цей багатьма улюблений напій розвіяв лікар-невролог Євген Скрипник у себе на Facebook, зазначають Патріоти України.

Основні міфи про некорисність кави

Кава не є канцерогеном, ще у 2016 році каву викреслили зі списку потенційних канцерогенів! Кава - навпаки надає протипухлинну дію, при помірному (2-4 чашки в день) споживанні зменшує ймовірність раку передміхурової залози, раку ендометрія, меланоми, раку печінки.

Кава вранці покращує настрій, ми швидше прокидаємося, підвищується працездатність. Кава зменшує ймовірність депресії на 30% і суїцидальних дій на 45%. При помірному споживанні (2-3 чашки в день) зменшує смертність від інсультів, і всіх причин смерті, ІХС та інших серцево-судинних захворюваннях.

Зменшує виникнення цукрового діабету 2 типу Помірне споживання кави зменшує розвиток вже наявного гепатиту С та інших хронічних захворювань печінки. Зменшує прогресування хвороби Паркінсона.

Кому кави не можна

Але є і дослідження, що каву з кофеїном не можна: - вагітним. Хворим, що страждають остеопорозом, але дослідження тривають. Майте на увазі, що каву бажано вживати до 12.00, період напіврозпаду кофеїну-4-6 годин, і якщо пізніше-то може бути порушення сну.

"Споживайте в міру! Навіть вода може бути шкідлива при надмірному споживанні (навантаження на нирки, збільшення ОЦК і внаслідок цього підвищення артеріального тиску)", - попередив медик.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати воду під час смаження яєчні

вівторок, 19 березень 2024, 9:13

Яєчня та омлет є, напевно, одним з найпопулярніших варіантів сніданку. Страва проста в приготуванні, а швидкість, із якою вона готується влаштовує людей, які поспішають уранці на роботу, передають Патріоти України. Проте смажене яйце не завжди виходить...

Є секрет? Чому грошей не мають ті, хто боїться їх витрачати

вівторок, 19 березень 2024, 8:12

Ми часто відчуваємо незручність, коли говоримо про гроші: не важливо, чи просимо ми збільшення, чи торгуємося за знижку, даємо в борг або призначаємо ціну на свої послуги, передають Патріоти України. Коли грошей не вистачає, нам неприємно в цьому визна...