Кава - це підбадьорливий і корисний напій, якщо вживати його з розумом і не перевищувати допустиму дозу. Основні міфи про цей багатьма улюблений напій розвіяв лікар-невролог Євген Скрипник у себе на Facebook, зазначають Патріоти України.
Кава не є канцерогеном, ще у 2016 році каву викреслили зі списку потенційних канцерогенів! Кава - навпаки надає протипухлинну дію, при помірному (2-4 чашки в день) споживанні зменшує ймовірність раку передміхурової залози, раку ендометрія, меланоми, раку печінки.
Кава вранці покращує настрій, ми швидше прокидаємося, підвищується працездатність. Кава зменшує ймовірність депресії на 30% і суїцидальних дій на 45%. При помірному споживанні (2-3 чашки в день) зменшує смертність від інсультів, і всіх причин смерті, ІХС та інших серцево-судинних захворюваннях.
Зменшує виникнення цукрового діабету 2 типу Помірне споживання кави зменшує розвиток вже наявного гепатиту С та інших хронічних захворювань печінки. Зменшує прогресування хвороби Паркінсона.
Але є і дослідження, що каву з кофеїном не можна: - вагітним. Хворим, що страждають остеопорозом, але дослідження тривають. Майте на увазі, що каву бажано вживати до 12.00, період напіврозпаду кофеїну-4-6 годин, і якщо пізніше-то може бути порушення сну.
"Споживайте в міру! Навіть вода може бути шкідлива при надмірному споживанні (навантаження на нирки, збільшення ОЦК і внаслідок цього підвищення артеріального тиску)", - попередив медик.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...