Це варто знати всім! Зменшує смертність від інсультів - лікар розвіяв основні міфи про каву

Кава - це підбадьорливий і корисний напій, якщо вживати його з розумом і не перевищувати допустиму дозу. Основні міфи про цей багатьма улюблений напій розвіяв лікар-невролог Євген Скрипник у себе на Facebook, зазначають Патріоти України.

Основні міфи про некорисність кави

Кава не є канцерогеном, ще у 2016 році каву викреслили зі списку потенційних канцерогенів! Кава - навпаки надає протипухлинну дію, при помірному (2-4 чашки в день) споживанні зменшує ймовірність раку передміхурової залози, раку ендометрія, меланоми, раку печінки.

Кава вранці покращує настрій, ми швидше прокидаємося, підвищується працездатність. Кава зменшує ймовірність депресії на 30% і суїцидальних дій на 45%. При помірному споживанні (2-3 чашки в день) зменшує смертність від інсультів, і всіх причин смерті, ІХС та інших серцево-судинних захворюваннях.

Зменшує виникнення цукрового діабету 2 типу Помірне споживання кави зменшує розвиток вже наявного гепатиту С та інших хронічних захворювань печінки. Зменшує прогресування хвороби Паркінсона.

Кому кави не можна

Але є і дослідження, що каву з кофеїном не можна: - вагітним. Хворим, що страждають остеопорозом, але дослідження тривають. Майте на увазі, що каву бажано вживати до 12.00, період напіврозпаду кофеїну-4-6 годин, і якщо пізніше-то може бути порушення сну.

"Споживайте в міру! Навіть вода може бути шкідлива при надмірному споживанні (навантаження на нирки, збільшення ОЦК і внаслідок цього підвищення артеріального тиску)", - попередив медик.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...