Це здивує! Лікар описала зміни, що відбуваються в організмі при відмові від цукру

Лікар-інфекціоніст Світлана Іщенко розповіла про те, що буде з організмом, якщо позбавити його цукру та продуктів, які його містять, передають Патріоти України.

Подробиці

«Не хвилюйтеся, глюкозу ви отримаєте з багатьох інших джерел: круп, овочів і фруктів», — пише лікар.

За словами лікаря, через 2 дні відбудуться поліпшення у травленні, почнуть відступати проблеми із запорами та діареєю. Тяга до цукру почне пропадати через зміни у смакових рецепторах.

Через 7 днів покращиться стан шкіри, зменшаться набряки та жирний блиск. При цьому покращиться сон, додасться енергії. Через 10 днів зазвичай нормалізується артеріальний тиск, починає знижуватись зайва вага.

“Дивно, але ви почнете відчувати смак продуктів: природну насолоду від каш, звичайних овочів і тим більше фруктів”, – уточнює лікар.

За 30 днів відбудеться закріплення попередніх результатів. Вага знизиться в середньому на 2-4 кг, вугрові висипання, за наявності, зменшаться.

«Завжди спостерігається підвищення інтелектуальної активності. Деякі відзначають підвищення лібідо. Збільшиться кількість корисних бактерій у кишечнику, що потягне вгору імунітет», – пише Іщенко.

Через 60-90 днів відбудеться суттєва нормалізація ваги (втрачається до 10 кг).

Власникам пухнастиків на замітку! Чи можуть коти ображатися - вчені дали однозначну відповідь

понеділок, 28 квітень 2025, 12:56

Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...

Можна сміливо смакувати! Учені назвали смачні солодощі, які можуть подовжити життя на 20 років

понеділок, 28 квітень 2025, 12:23

Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини. Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя. Про це пише ресурс Strona Zdrowia, передають Патріоти України. Швейцарські дослідники ...