У гонитві за здоровим харчуванням стало модно замінювати в своєму раціоні звичайну газовану воду дієтичною, передають Патріоти України. Але якої шкоди це завдає здоров’ю?
Дієтичні газовані напої з майже нульовою калорійністю користуються великою популярністю. Адже всі знають, що в звичайній газованій воді дуже багато цукру, а значить вона шкідлива для зубів і фігури. Але чи не створюємо ми собі нові проблеми, захоплюючись напоями без цукру? Приведемо основні моменти, чим саме цукрозамінники більш шкідливі.
Якщо ви п’єте солодку воду, слід пам’ятати, що вона шкідлива і багато її пити не варто. Але коли мова йде про напої без цукру, це ніби дає “зелене світло” для її більшого споживання. І в результаті ви можете випити літр, а то і більше “дієтичної” газованої води. При цьому ваш організм не отримає від напою ніякої користі, а надлишок цукрозамінників та вуглекислого газу викличе проблеми з травленням.
Такий замінник, як аспартам, пригнічує вироблення гормону серотоніну в організмі. Через це ви відчуваєте себе голодними, відчуття ситості довго не приходить, а значить ви з’їсте більше.
Якщо тривалий час вживати напої з аспартамом, можна заробити багато проблем зі здоров’ям: від алергії і головного болю до хвороб щитоподібної залози і безпліддя.
Навіть одна банка напою з цукрозамінниками в тиждень підвищує на 50% ризик виникнення інфаркта або інсульта і вкрай негативно впливає на роботу серцево-судинної системи.
Напої без цукру містять підсолоджувачі, а тому наш мозок розпізнає їх як солодкі і активно виробляє інсулін. Однак глюкоза, яку він повинен переробляти, в організм не надходить. Це має два види наслідків.
По-перше, викинутий в кров інсулін викликає жагу до солодкого. По-друге, при постійному “обмані” інсуліну він перестає реагувати на сигнали мозку про надходження в організм глюкози – відповідно розвивається цукровий діабет.
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...