Цибулевий пиріг "Противірусний" на сковороді - дешевий, простий, але дуже смачний, рецепт на всі часи

Дуже актуальний пиріг для зимово-весняного періоду. У цю пору року ми частіше хворіємо. Щоб не хворіти, потрібно зміцнювати імунітет. У цьому нам допоможе цибулевий пиріг «Противірусний». У складі пирога дуже багато цибулі, при цьому в ньому зовсім не відчувається ніякої гіркоти. Та й взагалі, не відразу можна зрозуміти, що пиріг в більшій своїй частині складається з цибулі, передають Патріоти України.

У процесі приготування пирога ви встигнете подихати корисним цибулевим запахом, який «вбиває» багато бактерії. Приготувавши даний пиріг, ви переконаєтеся, що цибуля дуже цікавий овоч, втому числі і для випікання. Цей цибулевий пиріг готується на сковороді. Багато часу на приготування не потрібно. До того ж, пиріг виходить бюджетним. Раджу!

Складові:

Ріпчаста цибуля - 400 г

Яйця - 2 шт.

Сир - 70 г

Сметана - 2 ст.л.

Борошно - 120 г

Сіль за смаком

Аджика суха приправа - 1 щіпка

Зелень кропу (свіжа або морожена) - 1 ст.л.

олія - 2 ст.л.

Приготування:

Для приготування знадобиться 4-5 цибулин середнього розміру (або 400 грам очищеної цибулі). Ріпчасту цибулю очищаю, а потім просто нарізаю невеликими кубиками.

Перекладаю нарізану цибулю в мисочку, в якій буде зручно замішувати тісто.

Додаю до цибулі яйце, сир, зелень, сметану. Солю до смаку. Приправляю спеціями. Я кладу суху аджику, вона додає пікантність. Можна додавати будь-які спеції, які вам подобаються. Перемішую всі інгредієнти.

Далі додаю в миску борошно. Замішую тісто. Я роблю це ложкою, воно добре перемішується. Тісто виходить досить густим.

Для приготування пирога я беру звичайну сковороду, діаметр якої 24 см. Ставлю її розігріватися на вогонь. Вливаю столову ложку олії (друга ложка олії піде на обсмажування другої сторони пирога). Викладаю в сковороду цибулеве тісто і швидко розрівнюю його ложкою по всьому периметру.

Зменшуємо вогонь до середнього, закриваю кришкою сковороду і смажу пиріг протягом 10-12 хвилин. Повинна вийти золотава скоринка. Потім перевертаю пиріг на іншу сторону (за допомогою лопатки і тарілки). Підливаю олію. І смажу ще 10-12 хвилин.

Готовий «Противірусний» цибулевий пиріжок перекладаю на блюдо. Можна для прикраси посипати свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Ріжу пиріжок на шматочки і подаю до столу.

За смаком - не завжди дегустатори здогадуються, що пиріг складається на 80% з цибулі.

Смачного!

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...