Дуже актуальний пиріг для зимово-весняного періоду. У цю пору року ми частіше хворіємо. Щоб не хворіти, потрібно зміцнювати імунітет. У цьому нам допоможе цибулевий пиріг «Противірусний». У складі пирога дуже багато цибулі, при цьому в ньому зовсім не відчувається ніякої гіркоти. Та й взагалі, не відразу можна зрозуміти, що пиріг в більшій своїй частині складається з цибулі, передають Патріоти України.
У процесі приготування пирога ви встигнете подихати корисним цибулевим запахом, який «вбиває» багато бактерії. Приготувавши даний пиріг, ви переконаєтеся, що цибуля дуже цікавий овоч, втому числі і для випікання. Цей цибулевий пиріг готується на сковороді. Багато часу на приготування не потрібно. До того ж, пиріг виходить бюджетним. Раджу!
Складові:
Ріпчаста цибуля - 400 г
Яйця - 2 шт.
Сир - 70 г
Сметана - 2 ст.л.
Борошно - 120 г
Сіль за смаком
Аджика суха приправа - 1 щіпка
Зелень кропу (свіжа або морожена) - 1 ст.л.
олія - 2 ст.л.
Приготування:
Для приготування знадобиться 4-5 цибулин середнього розміру (або 400 грам очищеної цибулі). Ріпчасту цибулю очищаю, а потім просто нарізаю невеликими кубиками.
Перекладаю нарізану цибулю в мисочку, в якій буде зручно замішувати тісто.
Додаю до цибулі яйце, сир, зелень, сметану. Солю до смаку. Приправляю спеціями. Я кладу суху аджику, вона додає пікантність. Можна додавати будь-які спеції, які вам подобаються. Перемішую всі інгредієнти.
Далі додаю в миску борошно. Замішую тісто. Я роблю це ложкою, воно добре перемішується. Тісто виходить досить густим.
Для приготування пирога я беру звичайну сковороду, діаметр якої 24 см. Ставлю її розігріватися на вогонь. Вливаю столову ложку олії (друга ложка олії піде на обсмажування другої сторони пирога). Викладаю в сковороду цибулеве тісто і швидко розрівнюю його ложкою по всьому периметру.
Зменшуємо вогонь до середнього, закриваю кришкою сковороду і смажу пиріг протягом 10-12 хвилин. Повинна вийти золотава скоринка. Потім перевертаю пиріг на іншу сторону (за допомогою лопатки і тарілки). Підливаю олію. І смажу ще 10-12 хвилин.
Готовий «Противірусний» цибулевий пиріжок перекладаю на блюдо. Можна для прикраси посипати свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Ріжу пиріжок на шматочки і подаю до столу.
За смаком - не завжди дегустатори здогадуються, що пиріг складається на 80% з цибулі.
Смачного!
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...
Якщо ви часто перебуваєте на сонці, вас може хвилювати ризик розвитку меланоми - небезпечного раку шкіри. Але нове дослідження показує, що існує спосіб знизити цей ризик, який виходить за межі сонцезахисного крему, передають Патріоти України. У дослідж...