Цибулевий пиріг "Противірусний" на сковороді - дешевий, простий, але дуже смачний, рецепт на всі часи

Дуже актуальний пиріг для зимово-весняного періоду. У цю пору року ми частіше хворіємо. Щоб не хворіти, потрібно зміцнювати імунітет. У цьому нам допоможе цибулевий пиріг «Противірусний». У складі пирога дуже багато цибулі, при цьому в ньому зовсім не відчувається ніякої гіркоти. Та й взагалі, не відразу можна зрозуміти, що пиріг в більшій своїй частині складається з цибулі, передають Патріоти України.

У процесі приготування пирога ви встигнете подихати корисним цибулевим запахом, який «вбиває» багато бактерії. Приготувавши даний пиріг, ви переконаєтеся, що цибуля дуже цікавий овоч, втому числі і для випікання. Цей цибулевий пиріг готується на сковороді. Багато часу на приготування не потрібно. До того ж, пиріг виходить бюджетним. Раджу!

Складові:

Ріпчаста цибуля - 400 г

Яйця - 2 шт.

Сир - 70 г

Сметана - 2 ст.л.

Борошно - 120 г

Сіль за смаком

Аджика суха приправа - 1 щіпка

Зелень кропу (свіжа або морожена) - 1 ст.л.

олія - 2 ст.л.

Приготування:

Для приготування знадобиться 4-5 цибулин середнього розміру (або 400 грам очищеної цибулі). Ріпчасту цибулю очищаю, а потім просто нарізаю невеликими кубиками.

Перекладаю нарізану цибулю в мисочку, в якій буде зручно замішувати тісто.

Додаю до цибулі яйце, сир, зелень, сметану. Солю до смаку. Приправляю спеціями. Я кладу суху аджику, вона додає пікантність. Можна додавати будь-які спеції, які вам подобаються. Перемішую всі інгредієнти.

Далі додаю в миску борошно. Замішую тісто. Я роблю це ложкою, воно добре перемішується. Тісто виходить досить густим.

Для приготування пирога я беру звичайну сковороду, діаметр якої 24 см. Ставлю її розігріватися на вогонь. Вливаю столову ложку олії (друга ложка олії піде на обсмажування другої сторони пирога). Викладаю в сковороду цибулеве тісто і швидко розрівнюю його ложкою по всьому периметру.

Зменшуємо вогонь до середнього, закриваю кришкою сковороду і смажу пиріг протягом 10-12 хвилин. Повинна вийти золотава скоринка. Потім перевертаю пиріг на іншу сторону (за допомогою лопатки і тарілки). Підливаю олію. І смажу ще 10-12 хвилин.

Готовий «Противірусний» цибулевий пиріжок перекладаю на блюдо. Можна для прикраси посипати свіжою дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Ріжу пиріжок на шматочки і подаю до столу.

За смаком - не завжди дегустатори здогадуються, що пиріг складається на 80% з цибулі.

Смачного!

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...