Туристам розповіли, якої фрази варто уникати в чужій країні - відповідь здивує

Відома телеведуча-мандрівниця Саманта Браун стверджує, що приїжджаючи в неангломовні країни, туристам варто уникати фрази "Do you speak English?"("Чи ви говорите англійською?") при першому зверненні до місцевих жителів, передають Патріоти України.

"Одна фраза, якої вам, безумовно, варто уникати під час поїздки за кордон, це, як не дивно, "Чи ви розмовляєте англійською?". Раніше я ставила це питання весь час, і просто спостерігала, як людина, до якої я зверталася, робила незадоволене обличчя. Коли ви вітаєте когось цією фразою, це може бути сприйнято або як виклик, або як образа", – цитує телеведучу видання The Sun.

Замість цього, за її словами, варто вивчити кілька важливих фраз мовою тієї країни, до якої ви подорожуєте: доброго дня, будь ласка, дякую та я не говорю... (підставити потрібну мову – ред.).

Таким чином, зазначає Браун, місцеві жителі, в тому числі завдяки акценту, точно зможуть зрозуміти, що ви немісцеві. Одночасно їм буде приємно, що ви намагаєтеся звертатися до них їхньою мовою з поваги. Вже після цього ви можете уточнити у них, чи говорять вони англійською або іншою мовою, якою володієте ви. "Я гарантую, що в такому випадку люди зроблять все можливе, щоб допомогти", – додала мандрівниця.

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...

Це така смакота! Десерт без випікання - сирне желе із фруктовим пюре

субота, 4 травень 2024, 12:27

Цей десерт не потрібно випікати чи щось варити. Сирне желе в цьому плані має переваги перед складними аналогами. Його можна приготувати в будь-який момент. у ньому тільки корисні інгредієнти, тому ласувати можуть і діти, і дорослі. А ще в нього є різні...