Будь-який садівник час від часу користується різними стимуляторами росту рослин, адже деякі з них настільки примхливі й вибагливі, що без добавок відмовляються рости, передають Патріоти України.
Безумовно, в будь-якому спеціалізованому магазині можна купити стимулятор росту, але іноді виникають сумніви: а чи так вже вони корисні для рослини? Якщо мова йде про врожай, то чи не буде шкоди для здоров'я людини? В цьому випадку краще приготувати стимулятор росту рослин своїми руками. Тим більше що це дуже просто і знадобляться найдоступніші інгредієнти.
Перший спосіб. Столову ложку соку алое додайте в 250 мл теплої води і перемішайте. Щільно закрийте кришкою і поставте в темне місце на тиждень. Потім додайте стільки кип'яченої води, щоби вийшло 5 л розчину. Замочіть в цій настоянці цибулини на 1-12 годин, а живці - на 4-6 годин. Перед посадкою цибулини і живці мити не потрібно.
Другий спосіб. Знадобиться половина чайної ложки меду і півлітра теплої води. У цьому розчині також замочіть цибулини на 12 годин, а живці - на 4-6 годин.
Третій спосіб. Перекрутіть листя алое в блендері. Залийте водою так, щоби вона покривала листя і настоюйте впродовж 13 годин. Перед посадкою потрібно замочити насіння в цьому настої на 12 годин, потім дістати і просушити. Після такої процедури насіння проросте дуже швидко, а плоди будуть великими і смачними.
Цей рецепт стимулятора росту підійде для кімнатних рослин. Щоб його приготувати, потрібно розмішати 2 яєчних білка в 200 мл теплої води і дати їм настоятися протягом тижня.
Потім настій потрібно розвести водою в співвідношенні 1:10 і полити рослини. Після такої підгодівлі квіти буквально оживуть. Варто зазначити, що запах від яєчного настою буде не дуже приємним, тому краще готувати засіб в добре провітрюваному приміщенні.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...