"Чи любите ви випічку з гарбузом? Упевнений, ви відповісте так, коли хоч раз скуштуєте цей найніжніший гарбузовий пиріг з сиром. По-перше, це дуже смачно, і навіть ті мої знайомі, яким не дуже подобається гарбуз, їли його залюбки. По-друге, він дуже простий, адже вам навіть не доведеться вовтузитися з тістом, оскільки основа для нього виготовляється з подрібненого печива", - написав кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам ознайомитися із його рецептом. Публікуємо його далі без змін та скорочень.
Час підготовки — 40 хвилин
Час приготування — 40 хвилин
Порції — 4−6
Запечіть у духовці гарбуз за температури 200 градусів протягом 30−40 хвилин, залежно від сорту. М’якоть має стати дуже м’якою. Дайте гарбузу трохи охолонути.
Перебийте гарбуз за допомогою блендера до однорідної консистенції. Водночас перебийте 350 г сиру з 100 г цукру, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю і двома яйцями. Потім додайте до сирної маси гарбузове пюре і перемішайте до однорідності.
Цукрове печиво перебийте в крихту. Додайте до крихти розм’якшене вершкове масло. Для зручності можна його попередньо розрізати.
Ретельно змішайте крихту печива з маслом, щоб вийшла однорідна пластична маса. Вона може трохи розсипатися, але це нормально, головне, щоб печиво добряче змішалося з маслом.
Викладіть масляну крихту у форму для запікання і добре утрамбуйте руками або за допомогою склянки. Важливо також добре сформувати бортики форми.
Наповніть форму гарбузово-сирною масою і випікайте 40−50 хвилин за температури 180 градусів.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...