"Усі знайомі від нього у захваті!": Клопотенко поділився рецептом ніжного гарбузового пирога із сиром

"Чи любите ви випічку з гарбузом? Упевнений, ви відповісте так, коли хоч раз скуштуєте цей найніжніший гарбузовий пиріг з сиром. По-перше, це дуже смачно, і навіть ті мої знайомі, яким не дуже подобається гарбуз, їли його залюбки. По-друге, він дуже простий, адже вам навіть не доведеться вовтузитися з тістом, оскільки основа для нього виготовляється з подрібненого печива", - написав кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам ознайомитися із його рецептом. Публікуємо його далі без змін та скорочень.

Час підготовки — 40 хвилин

Час приготування — 40 хвилин

Порції — 4−6

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 500−600 г
  • Сир не менше 9% жирності — 350 г
  • Кориця — 1 ч. л.
  • Цукор — 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Печиво цукрове — 300−350 г
  • Вершкове масло — 50−170 г

Покроковий рецепт

Запечіть у духовці гарбуз за температури 200 градусів протягом 30−40 хвилин, залежно від сорту. М’якоть має стати дуже м’якою. Дайте гарбузу трохи охолонути.

Перебийте гарбуз за допомогою блендера до однорідної консистенції. Водночас перебийте 350 г сиру з 100 г цукру, 1 ч. л. кориці, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю і двома яйцями. Потім додайте до сирної маси гарбузове пюре і перемішайте до однорідності.

Цукрове печиво перебийте в крихту. Додайте до крихти розм’якшене вершкове масло. Для зручності можна його попередньо розрізати.

Ретельно змішайте крихту печива з маслом, щоб вийшла однорідна пластична маса. Вона може трохи розсипатися, але це нормально, головне, щоб печиво добряче змішалося з маслом.

Викладіть масляну крихту у форму для запікання і добре утрамбуйте руками або за допомогою склянки. Важливо також добре сформувати бортики форми.

Наповніть форму гарбузово-сирною масою і випікайте 40−50 хвилин за температури 180 градусів.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...