Варто додати до раціону: Названо ягоду, яка дуже корисна для кишківника

Здоров’я вашого кишківника – це фундаментальний аспект загального стану організму. Окрім боротьби з хворобами, кишківник взаємодіє з мозком, впливаючи на функціонування всього тіла, передають Патріоти України.

Водночас, порушення роботи кишківника може спричинити серйозний дискомфорт і болі в області шлунково-кишкового тракту. На щастя, поліпшити стан кишківника можна завдяки регулярному сну, фізичній активності, зниженню стресу та правильному харчуванню, пише eatthis.com.

Чимало вчених постійно аналізують, які саме продукти сприятливо впливають на кишковий мікробіом. І за результатами нового дослідження, проведеного в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі (UCLA), виноград має значний позитивний вплив на здоров’я кишківника.

Ця ягода відома своєю користю для організму: вона покращує якість сну, підтримує здоров’я товстої кишки та навіть полегшує симптоми після хіміотерапії. Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, свідчить, що виноград також знижує рівень холестерину та регулює жовчні кислоти.

Під час дослідження UCLA учасники щодня споживали 46 грамів виноградного порошку – еквівалент двох порцій свіжого винограду. Вже через чотири тижні було зафіксовано зниження рівня "поганого" холестерину (ЛПНЩ) на 5,9%, а також значне зростання різноманіття кишкового мікробіому.

Корисні властивості винограду значною мірою обумовлені його високим вмістом клітковини та фітохімічних сполук, зокрема катехінів. Ці речовини мають протизапальні властивості та сприяють розвитку корисних бактерій у кишківнику, підтримуючи його здоровий баланс.

Стан кишківника має критичне значення для здоров’я всього організму. Згідно з дослідженнями UCLA, дисбаланс у мікробіомі пов’язують із такими метаболічними захворюваннями, як діабет 2 типу, серцево-судинні хвороби та ожиріння. Водночас здоровий і різноманітний мікробіом сприяє нормальному функціонуванню імунної системи, що допомагає організму ефективніше протистояти хворобам.

Це дослідження демонструє багатообіцяючі результати впливу винограду або виноградного порошку на здоров’я кишківника та загальний стан організму. Хоча ця тема потребує подальших наукових досліджень, ви вже зараз можете включити виноград до свого раціону, щоб скористатися його корисними властивостями!

Все просто! Як зробити вінегрет смачнішим за допомогою сьомги

понеділок, 16 грудень 2024, 19:14

Беріть собі на озброєння – додайте до багатьма улюбленого вінегрету сьомгу, і смакуйте з користю, передають Патріоти України. Для приготування нам знадобиться:. Приготування:. Можна не обмежуватися цим переліком інгредієнтів, і додати щось своє, наприк...

Смакота! Як приготувати картоплю по-французьки, запечену під сиром

понеділок, 16 грудень 2024, 18:13

Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та ...