Пшоно - очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Пшоняна каша - це не тільки смачна, а й корисна страва, передають Патріоти України.
Пшоно є джерелом кількох груп вітамінів, а також калію, магнію та цинку.
Однак пшоняна каша може втратити свої переваги і стати не дуже апетитною.
Подібне відбувається у випадках, коли каша була неправильно приготовлена.
Зіпсувати кашу може незначна, на перший погляд, помилка. Пов’язана вона може бути з температурою води, у яку закидається крупа.
Бажано, щоб крупа потрапила у воду із високою температурою.
Якщо вода буде холодною, то частки пшона злипатимуться. В результаті каша вийде надто в’язкою.
А ось після додавання крупи в окріп подібної проблеми не спостерігається. Страва виходить смачною та розсипчастою.
При додаванні в киплячу воду пшоно не повинно довго варитися. Достатньо 15 хвилин. При цьому вогонь має бути слабким.
Досвідчені господині рекомендують додати в каструлю трохи вершкового масла.
Є ще один аспект. Іноді є сенс варити пшоно, закинувши крупу в холодну воду. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо ви плануєте приготувати кашу-розмазню.
Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...
Здоров’я серця - це основа довгого та активного життя, проте ми часто недооцінюємо його важливість. Харчування відіграє ключову роль у підтримці роботи серцево-судинної системи, адже кожен продукт, який ми обираємо, може або зміцнити, або нашкодити орг...