Варто знати: У яку воду закидати пшоно - холодну чи киплячу

Пшоно - очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Пшоняна каша - це не тільки смачна, а й корисна страва, передають Патріоти України.

Подробиці

Пшоно є джерелом кількох груп вітамінів, а також калію, магнію та цинку.

Однак пшоняна каша може втратити свої переваги і стати не дуже апетитною.

Подібне відбувається у випадках, коли каша була неправильно приготовлена.

Зіпсувати кашу може незначна, на перший погляд, помилка. Пов’язана вона може бути з температурою води, у яку закидається крупа.

В яку воду потрібно кидати пшоно

Бажано, щоб крупа потрапила у воду із високою температурою.

Якщо вода буде холодною, то частки пшона злипатимуться. В результаті каша вийде надто в’язкою.

А ось після додавання крупи в окріп подібної проблеми не спостерігається. Страва виходить смачною та розсипчастою.

Що важливо пам’ятати

При додаванні в киплячу воду пшоно не повинно довго варитися. Достатньо 15 хвилин. При цьому вогонь має бути слабким.

Досвідчені господині рекомендують додати в каструлю трохи вершкового масла.

Є ще один аспект. Іноді є сенс варити пшоно, закинувши крупу в холодну воду. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо ви плануєте приготувати кашу-розмазню.

Що буде, якщо кожного ранку пити склянку води з лимоном - це може здивувати

неділя, 1 червень 2025, 6:50

Пити склянку води з лимоном щоранку — популярна звичка, яка може мати як потенційні переваги, так і деякі недоліки. Ось що варто знати, передають Патріоти України. Склянка води з лимоном вранці може бути корисною звичкою, особливо для гідратації та під...

Як розпізнати психопата за кілька хвилин - секретна підказка від вчених

неділя, 1 червень 2025, 6:30

Науковці стверджують, що такі риси особистості, як нарцисизм, макіавеллізм та психопатія, цілком можливо "діагностувати" у повсякденному житті. Для цього, мовляв, достатньо уважніше придивитися до обличчя людини, передають Патріоти України. Науковці вв...