
Пшоно - очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Пшоняна каша - це не тільки смачна, а й корисна страва, передають Патріоти України.
Пшоно є джерелом кількох груп вітамінів, а також калію, магнію та цинку.
Однак пшоняна каша може втратити свої переваги і стати не дуже апетитною.
Подібне відбувається у випадках, коли каша була неправильно приготовлена.
Зіпсувати кашу може незначна, на перший погляд, помилка. Пов’язана вона може бути з температурою води, у яку закидається крупа.
Бажано, щоб крупа потрапила у воду із високою температурою.
Якщо вода буде холодною, то частки пшона злипатимуться. В результаті каша вийде надто в’язкою.
А ось після додавання крупи в окріп подібної проблеми не спостерігається. Страва виходить смачною та розсипчастою.
При додаванні в киплячу воду пшоно не повинно довго варитися. Достатньо 15 хвилин. При цьому вогонь має бути слабким.
Досвідчені господині рекомендують додати в каструлю трохи вершкового масла.
Є ще один аспект. Іноді є сенс варити пшоно, закинувши крупу в холодну воду. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо ви плануєте приготувати кашу-розмазню.
Скоротити споживання електроенергії - це важлива задача не тільки у період її гострого дефіциту, а й просто спосіб контролю своїх витрат. Однак один звичний кухонний гаджет може стояти цьому на заваді, адже продовжує споживати енергію і збільшувати рах...
Напередодні свят варто ретельно підбирати подарунки, адже деякі речі можуть непередбачувано образити близьких. Експерти з етикету радять уникати подарунків, які натякають на недоліки чи створюють незручності, передають Патріоти України. Серед заборонен...