Варто знати: У яку воду закидати пшоно - холодну чи киплячу

Пшоно - очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Пшоняна каша - це не тільки смачна, а й корисна страва, передають Патріоти України.

Подробиці

Пшоно є джерелом кількох груп вітамінів, а також калію, магнію та цинку.

Однак пшоняна каша може втратити свої переваги і стати не дуже апетитною.

Подібне відбувається у випадках, коли каша була неправильно приготовлена.

Зіпсувати кашу може незначна, на перший погляд, помилка. Пов’язана вона може бути з температурою води, у яку закидається крупа.

В яку воду потрібно кидати пшоно

Бажано, щоб крупа потрапила у воду із високою температурою.

Якщо вода буде холодною, то частки пшона злипатимуться. В результаті каша вийде надто в’язкою.

А ось після додавання крупи в окріп подібної проблеми не спостерігається. Страва виходить смачною та розсипчастою.

Що важливо пам’ятати

При додаванні в киплячу воду пшоно не повинно довго варитися. Достатньо 15 хвилин. При цьому вогонь має бути слабким.

Досвідчені господині рекомендують додати в каструлю трохи вершкового масла.

Є ще один аспект. Іноді є сенс варити пшоно, закинувши крупу в холодну воду. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо ви плануєте приготувати кашу-розмазню.

Господиням на замітку! Як прати постільну білизну, щоб була м'якою

вівторок, 4 березень 2025, 0:28

Щоб постільна білизна була м'якою після прання, дотримуйтеся таких порад, передають Патріоти України. Ці прості поради допоможуть зберегти вашу постільну білизну м’якою і приємною на дотик після кожного прання.

Британські вчені створили банани, які залишаються свіжими 24 години після очищення і не темніють

вівторок, 4 березень 2025, 0:25

Фруктові салати більше не будуть такими, як раніше – завдяки вченим, які розробили банани, що не стають коричневими та м’якими після очищення, передають Патріоти України. Британські експерти змінили генетику фрукта так, що він залишається твердим, свіж...