Варто знати: У яку воду закидати пшоно - холодну чи киплячу

Пшоно - очищене від зовнішньої оболонки насіння проса. Пшоняна каша - це не тільки смачна, а й корисна страва, передають Патріоти України.

Подробиці

Пшоно є джерелом кількох груп вітамінів, а також калію, магнію та цинку.

Однак пшоняна каша може втратити свої переваги і стати не дуже апетитною.

Подібне відбувається у випадках, коли каша була неправильно приготовлена.

Зіпсувати кашу може незначна, на перший погляд, помилка. Пов’язана вона може бути з температурою води, у яку закидається крупа.

В яку воду потрібно кидати пшоно

Бажано, щоб крупа потрапила у воду із високою температурою.

Якщо вода буде холодною, то частки пшона злипатимуться. В результаті каша вийде надто в’язкою.

А ось після додавання крупи в окріп подібної проблеми не спостерігається. Страва виходить смачною та розсипчастою.

Що важливо пам’ятати

При додаванні в киплячу воду пшоно не повинно довго варитися. Достатньо 15 хвилин. При цьому вогонь має бути слабким.

Досвідчені господині рекомендують додати в каструлю трохи вершкового масла.

Є ще один аспект. Іноді є сенс варити пшоно, закинувши крупу в холодну воду. Зробити це потрібно у тому випадку, якщо ви плануєте приготувати кашу-розмазню.

Водіям на замітку! Що буде, якщо змішати бензин А-95 і А-98

вівторок, 24 червень 2025, 12:50

На більшості українських заправок водіям доступні два основні види бензину — А-95 та А-98. Їхня головна відмінність полягає в октановому числі: воно визначає стійкість пального до детонації під час згоряння у двигуні. Про це пише mmr, передають Патріот...

Розставлено крапки над "і": Чи корисно їсти сало вранці

вівторок, 24 червень 2025, 12:05

Дієтологи стверджують, що сало позитивно впливає на весь організм. Однак, його терапевтична дія досягається лише в тому разі, якщо з’їдати не більше 30 г. Сало можна поєднувати з сирими овочами, які можна приправити натуральним оцтом та олією. Такі про...