Вдасться застосувати навіть дрібну та зів‘ялу моркву: Як зберегти на зиму врожай у банках

Морква - такий продукт, який можна знайти на полицях магазинів у будь-яку пору року. Коренеплід кладуть практично в будь-які страви - супи, салати, гарніри і навіть десерти, тобто на кухні без нього не обійтися, передають Патріоти України.

Якщо ви виростили моркву на дачній ділянці, то потрібно навчитися правильно її зберігати. Один із способів - це зберігання моркви в скляних банках. До речі, його можна застосовувати, якщо морква дрібна або має дефекти, оскільки такі коренеплоди зберігати в погребі не вийде.

Як зберігати моркву в холодильнику

Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.

Як зберегти моркву на зиму в банках

Добре промиті й висушені овочі очищаються від шкірки та нарізаються невеликими шматочками. Потім укладаються в чисту, суху банку. Наповнену тару відправляють в морозилку. Термін зберігання - 1-2 місяці.

Ще один спосіб зберігання моркви полягає в тому, щоби висушити її в сушарці, духовій шафі або під сонцем. Для цього спочатку коренеплід потрібно почистити, помити і натерти на крупній тертці. Висушену моркву кладуть в скляну ємність і закривають щільно кришкою.

Як зберігати моркву на зиму в банках в підвалі

Банку необхідно добре промити з миючим засобом і висушити. Потім у тару вертикально покласти моркву. Між коренеплодами має залишатися невелика відстань. У банку потрібно покласти маленький корінь хрону або хвойну тирсу. Відкриті банки відправити в льох.

Морква на зиму в банках - ідеальний варіант для салату

Для цього рецепта можна використовувати дрібну моркву або коренеплоди, які вже трохи зів‘яли. Таким чином вийде зберегти весь урожай моркви.

Вам знадобиться:

  • Морква - 500 грамів;
  • Окріп - 1 літр;
  • Сіль - 1 ст. ложка (з гіркою);
  • Цукор - 1 ст. ложка;
  • Перець духмяний горошок - 3 штуки;
  • Лист лавровий - 2 штуки;
  • Гвоздика - 4-5 штук.

Спосіб приготування:

Моркву потрібно ретельно помити і почистити. Якщо морква велика, її потрібно розрізати на однакові шматочки.

Моркву та спеції помістіть в каструлю з товстим дном, залийте водою, накрийте кришкою.

Доведіть до кипіння, бланшуйте упродовж 10 хвилин, злийте воду.

Для розсолу в окропі розмішайте сіль і цукор.

Розкладіть моркву по стерилізованих банках, залийте гарячим розсолом, прикрийте кришками.

Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте гарячою водою по плечики банок, доведіть до кипіння та простерилизуйте упродовж 40 хвилин.

Далі треба закатати кришки, укутати банки і залишити до повного охолодження.

Таку заготовку з моркви потрібно зберігати в прохолодному місці.

Перевірте себе! Міфи про схуднення, в які вірить багато людей

п’ятниця, 6 червень 2025, 8:30

Ось найпоширеніші міфи про схуднення, в які досі вірять багато людей — але які не мають наукового підґрунтя або давно спростовані, передають Патріоти України. Правда: Вуглеводи — джерело енергії. Важливо вибирати правильні: цільнозернові продукти, ово...

Народні прикмети на 6 червня. Що треба зробити, аби уникати сварок в родині, а що для прибутку

п’ятниця, 6 червень 2025, 7:11

6 червня християни України за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Віссаріона, чудотворця Єгипетського та преподобного Іларіона Нового, ігумена Далматської обителі. Про ранні роки життя Висаріона відомо небагато. Він народився в з...