Вдасться застосувати навіть дрібну та зів‘ялу моркву: Як зберегти на зиму врожай у банках

Морква - такий продукт, який можна знайти на полицях магазинів у будь-яку пору року. Коренеплід кладуть практично в будь-які страви - супи, салати, гарніри і навіть десерти, тобто на кухні без нього не обійтися, передають Патріоти України.

Якщо ви виростили моркву на дачній ділянці, то потрібно навчитися правильно її зберігати. Один із способів - це зберігання моркви в скляних банках. До речі, його можна застосовувати, якщо морква дрібна або має дефекти, оскільки такі коренеплоди зберігати в погребі не вийде.

Як зберігати моркву в холодильнику

Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.

Як зберегти моркву на зиму в банках

Добре промиті й висушені овочі очищаються від шкірки та нарізаються невеликими шматочками. Потім укладаються в чисту, суху банку. Наповнену тару відправляють в морозилку. Термін зберігання - 1-2 місяці.

Ще один спосіб зберігання моркви полягає в тому, щоби висушити її в сушарці, духовій шафі або під сонцем. Для цього спочатку коренеплід потрібно почистити, помити і натерти на крупній тертці. Висушену моркву кладуть в скляну ємність і закривають щільно кришкою.

Як зберігати моркву на зиму в банках в підвалі

Банку необхідно добре промити з миючим засобом і висушити. Потім у тару вертикально покласти моркву. Між коренеплодами має залишатися невелика відстань. У банку потрібно покласти маленький корінь хрону або хвойну тирсу. Відкриті банки відправити в льох.

Морква на зиму в банках - ідеальний варіант для салату

Для цього рецепта можна використовувати дрібну моркву або коренеплоди, які вже трохи зів‘яли. Таким чином вийде зберегти весь урожай моркви.

Вам знадобиться:

  • Морква - 500 грамів;
  • Окріп - 1 літр;
  • Сіль - 1 ст. ложка (з гіркою);
  • Цукор - 1 ст. ложка;
  • Перець духмяний горошок - 3 штуки;
  • Лист лавровий - 2 штуки;
  • Гвоздика - 4-5 штук.

Спосіб приготування:

Моркву потрібно ретельно помити і почистити. Якщо морква велика, її потрібно розрізати на однакові шматочки.

Моркву та спеції помістіть в каструлю з товстим дном, залийте водою, накрийте кришкою.

Доведіть до кипіння, бланшуйте упродовж 10 хвилин, злийте воду.

Для розсолу в окропі розмішайте сіль і цукор.

Розкладіть моркву по стерилізованих банках, залийте гарячим розсолом, прикрийте кришками.

Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте гарячою водою по плечики банок, доведіть до кипіння та простерилизуйте упродовж 40 хвилин.

Далі треба закатати кришки, укутати банки і залишити до повного охолодження.

Таку заготовку з моркви потрібно зберігати в прохолодному місці.

Цей лайфхак виручить: Що робити, якщо улюблені джинси сіли після прання

четвер, 21 листопад 2024, 22:10

Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...