Вдасться застосувати навіть дрібну та зів‘ялу моркву: Як зберегти на зиму врожай у банках

Морква - такий продукт, який можна знайти на полицях магазинів у будь-яку пору року. Коренеплід кладуть практично в будь-які страви - супи, салати, гарніри і навіть десерти, тобто на кухні без нього не обійтися, передають Патріоти України.

Якщо ви виростили моркву на дачній ділянці, то потрібно навчитися правильно її зберігати. Один із способів - це зберігання моркви в скляних банках. До речі, його можна застосовувати, якщо морква дрібна або має дефекти, оскільки такі коренеплоди зберігати в погребі не вийде.

Як зберігати моркву в холодильнику

Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.

Як зберегти моркву на зиму в банках

Добре промиті й висушені овочі очищаються від шкірки та нарізаються невеликими шматочками. Потім укладаються в чисту, суху банку. Наповнену тару відправляють в морозилку. Термін зберігання - 1-2 місяці.

Ще один спосіб зберігання моркви полягає в тому, щоби висушити її в сушарці, духовій шафі або під сонцем. Для цього спочатку коренеплід потрібно почистити, помити і натерти на крупній тертці. Висушену моркву кладуть в скляну ємність і закривають щільно кришкою.

Як зберігати моркву на зиму в банках в підвалі

Банку необхідно добре промити з миючим засобом і висушити. Потім у тару вертикально покласти моркву. Між коренеплодами має залишатися невелика відстань. У банку потрібно покласти маленький корінь хрону або хвойну тирсу. Відкриті банки відправити в льох.

Морква на зиму в банках - ідеальний варіант для салату

Для цього рецепта можна використовувати дрібну моркву або коренеплоди, які вже трохи зів‘яли. Таким чином вийде зберегти весь урожай моркви.

Вам знадобиться:

  • Морква - 500 грамів;
  • Окріп - 1 літр;
  • Сіль - 1 ст. ложка (з гіркою);
  • Цукор - 1 ст. ложка;
  • Перець духмяний горошок - 3 штуки;
  • Лист лавровий - 2 штуки;
  • Гвоздика - 4-5 штук.

Спосіб приготування:

Моркву потрібно ретельно помити і почистити. Якщо морква велика, її потрібно розрізати на однакові шматочки.

Моркву та спеції помістіть в каструлю з товстим дном, залийте водою, накрийте кришкою.

Доведіть до кипіння, бланшуйте упродовж 10 хвилин, злийте воду.

Для розсолу в окропі розмішайте сіль і цукор.

Розкладіть моркву по стерилізованих банках, залийте гарячим розсолом, прикрийте кришками.

Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте гарячою водою по плечики банок, доведіть до кипіння та простерилизуйте упродовж 40 хвилин.

Далі треба закатати кришки, укутати банки і залишити до повного охолодження.

Таку заготовку з моркви потрібно зберігати в прохолодному місці.

Не робіть помилок! Чому не треба відмовлятись від вживання білків

субота, 27 квітень 2024, 11:44

Білок є однією з найважливіших поживних речовин для нашого організму, він виконує різноманітні функції і впливає на наше здоров'я та фізичну форму, пояснює нутриціологиня Катерина Крупкіна, яка раніше розповідала, коли пити каву корисно, а коли ні, пер...

Просто оберіть панкейк! Тест у картинці визначить ваш головну помилку у коханні

субота, 27 квітень 2024, 11:08

У коханні нормально робити помилки. Звісно, не варто вічно наступати на одні й ті самі граблі, тому так важливо аналізувати всі свої стосунки і шукати того, хто зробить твоє життя тільки кращим, передають Патріоти України. Щоб трохи полегшити розкопки ...