Про небезпеку ковбасних виробів медики говорять уже давно, але відмовитися від м'ясних ласощів люди як і раніше не готові. Деякі види ковбас цілком безпечні, якщо їх вживати зрідка і в невеликій кількості. Але є види м'ясних делікатесів, які можуть завдати серйозної шкоди організму. Медики розповіли, яку ковбасу варто виключити зі свого раціону раз і назавжди, оскільки вона здатна викликати серйозні порушення здоров'я. Про це повідомляє MedikForum, передають Патріоти України.
Ліверна та кров'яна ковбаса у списку фахівців займає найнебезпечніше місце, через те, що вона виробляється з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить її особливо жирною, а термічна обробка сприяє накопиченню небезпечних канцерогенів. Такі ковбаси категорично не можна вживати людям з хворобами нирок, печінки та серця.
Сирокопчена ковбаса робиться з червоного м'яса, але при виробництві в неї додають величезну кількість солі, щоб вона могла зберігатися тривалий час. Також в ній багато тваринних жирів, а це – холестерин. Часте вживання такої ковбаси призводить до онкологічних захворювань і найчастіше – до раку товстої кишки.
Сиров'ялена може вважатися умовно безпечною, але тільки в тому випадку, якщо її зробили з вищих сортів м'яса. Це означає, що потрібно дивитися на ціну за палицю такої ковбаси – чим дешевше, тим менше шансів на те, що її можна безпечно вживати.
Найбезпечніша ковбаса, на думку фахівців, це сиров'ялена з м'яса птиці. У ній мало жирів і при її виробництві в неї рідко додають шкідливі речовини.
Чи знали ви, що деякі прості прикмети можуть вплинути на ваше фінансове становище? Багато хто не звертає уваги на дрібні знаки, які можуть передвіщати прибуток або навіть виграш! Ось топ-7 прикмет, які точно принесуть вам гроші - перевірте, чи вже ви ї...
Дослідники США заявляють, що вітамін B3 (нікотинамід) може стати справжнім щитом від раку шкіри. Нове дослідження показало, що регулярний прийом цієї добавки знижує ризик розвитку хвороби та запобігає її рецидиву у пацієнтів, які вже мали один випадок ...