Про небезпеку ковбасних виробів медики говорять уже давно, але відмовитися від м'ясних ласощів люди як і раніше не готові. Деякі види ковбас цілком безпечні, якщо їх вживати зрідка і в невеликій кількості. Але є види м'ясних делікатесів, які можуть завдати серйозної шкоди організму. Медики розповіли, яку ковбасу варто виключити зі свого раціону раз і назавжди, оскільки вона здатна викликати серйозні порушення здоров'я. Про це повідомляє MedikForum, передають Патріоти України.
Ліверна та кров'яна ковбаса у списку фахівців займає найнебезпечніше місце, через те, що вона виробляється з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить її особливо жирною, а термічна обробка сприяє накопиченню небезпечних канцерогенів. Такі ковбаси категорично не можна вживати людям з хворобами нирок, печінки та серця.
Сирокопчена ковбаса робиться з червоного м'яса, але при виробництві в неї додають величезну кількість солі, щоб вона могла зберігатися тривалий час. Також в ній багато тваринних жирів, а це – холестерин. Часте вживання такої ковбаси призводить до онкологічних захворювань і найчастіше – до раку товстої кишки.
Сиров'ялена може вважатися умовно безпечною, але тільки в тому випадку, якщо її зробили з вищих сортів м'яса. Це означає, що потрібно дивитися на ціну за палицю такої ковбаси – чим дешевше, тим менше шансів на те, що її можна безпечно вживати.
Найбезпечніша ковбаса, на думку фахівців, це сиров'ялена з м'яса птиці. У ній мало жирів і при її виробництві в неї рідко додають шкідливі речовини.
Наприклад, змочіть булку водою і поставте її в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин — скоринка знову стане хрусткою, а м’якуш — ніжним і м’яким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Є ще простіший варіант: обгорніть хліб у вологу се...
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...