Від найдешевших до найдорожчих: Яку ковбасу дієтологи категорично не рекомендують

Про небезпеку ковбасних виробів медики говорять уже давно, але відмовитися від м'ясних ласощів люди як і раніше не готові. Деякі види ковбас цілком безпечні, якщо їх вживати зрідка і в невеликій кількості. Але є види м'ясних делікатесів, які можуть завдати серйозної шкоди організму. Медики розповіли, яку ковбасу варто виключити зі свого раціону раз і назавжди, оскільки вона здатна викликати серйозні порушення здоров'я. Про це повідомляє MedikForum, передають Патріоти України.

Ліверна та кров'яна ковбаса у списку фахівців займає найнебезпечніше місце, через те, що вона виробляється з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить її особливо жирною, а термічна обробка сприяє накопиченню небезпечних канцерогенів. Такі ковбаси категорично не можна вживати людям з хворобами нирок, печінки та серця.

Сирокопчена ковбаса робиться з червоного м'яса, але при виробництві в неї додають величезну кількість солі, щоб вона могла зберігатися тривалий час. Також в ній багато тваринних жирів, а це – холестерин. Часте вживання такої ковбаси призводить до онкологічних захворювань і найчастіше – до раку товстої кишки.

Сиров'ялена може вважатися умовно безпечною, але тільки в тому випадку, якщо її зробили з вищих сортів м'яса. Це означає, що потрібно дивитися на ціну за палицю такої ковбаси – чим дешевше, тим менше шансів на те, що її можна безпечно вживати.

Найбезпечніша ковбаса, на думку фахівців, це сиров'ялена з м'яса птиці. У ній мало жирів і при її виробництві в неї рідко додають шкідливі речовини.

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...