Візьміть на замітку! Простий копійчаний засіб від поганого запаху в холодильнику

Наступного разу, коли знайдете в поштовій скриньці рекламну газету, не поспішайте відправляти її у відро для сміття - вона вам ще стане в нагоді. Цей простий лайфхак для кухні використовують багато господинь - і ось, навіщо, передають Патріоти України.

Кому з господинь не доводилося зіткнутися з неприємним запахом в холодильнику? Буває, попадеться не дуже свіже м'ясо, або скисне молоко, або щось зіпсується в ящику для овочів. І ось уже холодильник неприємно відкривати — тільки відкриєте дверцята, і обдаємося хвилею несвіжого запаху. Звичайно, ми викидаємо зіпсований продукт. Але часом навіть миття кожного ящика і кожної полички не допомагає: запах, здається, в'ївся в стіни.

Не завжди можна вийняти їжу, розморозити холодильник і залишити дверцята відкритими на кілька днів, щоб сморід вивітрився. На щастя, є дуже простий лайфхак, який допоможе позбутися неприємного запаху в холодильнику — без розморожування і дорогої «хімії». Вам знадобиться блюдце, пара розворотів газети і обприскувач для квітів.

Розгорніть і зімніть кілька аркушів газети, щоб вийшов об'ємний, не дуже щільний ком. Покладіть газету на блюдце, щоб її легше було помістити в холодильник, і щоб вона не забруднила полиці, коли розкисне. Потім рясно обприскайте газету з пульверизатора і поставте в саму середину холодильника. Мокра газета повинна ввібрати неприємний запах, і, коли ви її викинете, в холодильнику буде знову пахнути тільки свіжістю і овочами. Процес займе приблизно 12 годин.

Мокра газета — не єдиний народний засіб, який господині використовують, щоб позбутися від смороду в холодильнику. Для цих же цілей використовують відкриту пачку соди (після застосування не рекомендується використовувати її в їжу, але продовжувати вживати для нейтралізації неприємних запахів і щоб відчистити складні забруднення). Щоб в холодильнику приємно пахло, деякі господині радять помістити туди спитий пакетик чорного чаю.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...