Вишукано і надзвичайно смачно! ТОП-5 дивовижно соковитих м’ясних рулетів до святкового столу

М’ясний рулет - страва не із найпростіших. Приготувати рулет під силу тільки справжнім гуру кулінарії. Зрештою, у наш час подібні речі стають не лише надбанням досвіду, але й результатом активного використання мережі інтернет, зазначають Патріоти України.

До вашої уваги – 5 безумовно найсмачніших рецептів м’ясного рулету, що вразять кожного, хто сяде із вами до святкового столу. Обираєте вишукану та, водночас, поживну м’ясну закуску – вам сюди.

Святкові пеньки

Інгредієнти:

  • 30 грамів пшеничного борошна;
  • 250 грамів свинини;
  • 50 грамів печериць;
  • 3 яйця курячі;
  • зелень цибулі (за смаком);
  • сухарі подрібнені;
  • олія рослинна;
  • зелень, сіль та перець теж за смаком.

Спосіб приготування пеньків

Крок перший – готуємо омлет. Обсмажуємо подрібнену цибулю, нарізані гриби. Після збиваємо яйця окремо, додаємо до них зелень і спеції, а також – борошно, гриби та цибулю. Усе це помішувати на сковорідці. Важливо: обсмажувати по обидва боки!

Крок другий – нарізаємо свинину. Скибки повинні бути тоненькі, згодом їх варто відбити і лише після додати спеції.

Крок третій – викладаємо на кожен биток по частині омлету і формуємо рулет. Після заколюємо свою роботу зубочистками, обвалюємо у борошні і ставимо випікатись у духовку. До 30 хвилин вистачить. Втім, варто таки часом спостерігати за готовністю рулетиків. Адже потужність кожної духовки – індивідуальна. І спосіб підігріву теж. Але не забудьте покрити рулетики фольгою – інакше на них утвориться не надто апетитна чорна скоринка.

Рулет для банкету

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини;
  • один стручок зеленої цибулі;
  • 400 мл томатного соку;
  • два зубчики часнику;
  • два яйця;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 200 г сиру;
  • 3 ст. л. подрібнених сухарів;
  • орегано, базилік, петрушка, перець чорний мелений, сіль – за смаком.

Спосіб приготування банкетного рулету

Крок перший – нарізаємо цибулю та подрібнюємо часник. Відкладаємо на окремі тарілки.

Крок другий – додаємо до часнику панірувальні сухарі та спеції. Згодом вмішуємо сирі яйця. Збиваємо до однорідної консистенції. Додаємо тертий сир.

Крок третій – формуємо одну довгу скибку яловичини, не дорізаючи шматки до кінця. Приблизно, м’ясо повинне бути за товщиною в 1 см. Приготували пласт м’яса? Тепер додаємо до яловичини спеції.

Крок четвертий – викладаємо начинку поздовж м’ясного стейку. Залиште лише один край на сантиметри два вільним, щоб згодом вдалось сформувати рулет. Із важливого – начинка ні в якому разі не має зміститись. Адже вишуканість банкетного рулету полягає саме у його структурованості. Для надійності, варто пов’язати рулетик натуральною ниткою. Шов повинен “дивитись” донизу деко. Олія та рулет є? Тепер додаємо біле вино і томатний сік – щедро. Покриваємо страву фольгою і ставимо у духову піч на 2 години та за температури 180 градусів.

Крок п’ятий – подавати із соусом, у якому рулет готувався.

Курячий рулет

Для омлету:

  • 1 ст. л. манної крупи;
  • 3 яйця;
  • 100 грамів твердого сиру на вибір;
  • 100 грамів майонезу.

Для начинки:

  • 350 г фаршу курячого;
  • дві великі цибулини;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування курячого рулету

Крок перший – змішати яйця, тертий сир, майонез, манку. Збити до єдності складників. залишаємо масу набрякати.

Крок другий – готуємо начинку. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на сковорідці до ледь золотистого відтінку (не забудьте про рослинну олію). Згодом збиваємо засмажену цибулю у блендері.

Крок третій – змішуємо цибулю, курячий фарш, сіль і перець. Не забуваємо також про пергамент для деко та рослинну олію, без якої випікання не пройде успішно. Виливаємо на деко омлет і випікаємо до готовності при температурі 180 градусів.

Крок четвертий – прибираємо пергаментний папір, після чого “змащуємо” омлет м’ясною начинкою. Формуємо рулет. Після обгортання фольгою, випікаємо закуску знову ж таки при 180 градусах, лише цього разу 40 хвилин.

Свинні рулети із печерицями

Інгредієнти:

  • 600 г свинного філе єдиним шматком, без кісток і хрящів;
  • 400 г печериць;
  • 2 цибулини великих розмірів;
  • 2 зварених круто яйця;
  • склянка жирних вершків;
  • 1-1,5 склянки тертої моцарели;
  • сіль та перець за смаком;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування свинних рулетів із грибами

Крок перший – розігріваємо на сковорідці рослинну олію та ретельно обсмажуємо подрібнену цибулю до відтінку золота.

Крок другий – гриби. Миємо та нарізаємо гриби на тоненькі скибки. Додаємо до розігрітої сковорідки і продовжуємо смажити – до десяти хвилин буде достатньо. Помішуємо готові печериці та зелень на дно тарілки.

Крок третій – подрібнюємо круто зварені яйця. Покриваємо яйцями шар грибів. Зверху посипаємо тертим сиром. І начинка готова!

Крок четвертий – нарізаємо свинину якомога тонше (не більше 1 см). За формою, як на відбивні. Але шматками малого розміру. І на кожен такий шматок викладаємо по дві столові ложки начинки. Загортаємо у рулет і закріплюємо зубочистками.

Крок п’ятий – ретельно обсмажуємо рулет у сковорідці, з усіх боків. А от на деко, що попрямує із вашими рулетиками до духовки, варто вилити змішану із вершками воду. Підсолюємо. Додаємо перцю. І відправляємо запікатись рівно на 30 хвилин – за температури 170 градусів. Однією із ознак готовності є золота скоринка.

Ранковий рулет із чорносливом і горіхами

Інгредієнти:

  • качка не жирна і невеликого розміру;
  • сіль, перець і часник за смаком;
  • чорнослив;
  • кедрові горіхи.

Спосіб приготування

Крок перший – обробляємо качку. Позбавляємось від кісток та інших неїстівних частин тіла. Згодом качку “утрамбовуємо” до тарілки та обробляємо спеціями. Чорнослив та горіхи слугуватимуть для “соку” качки, себто внутрішнього соусу рулету.

Крок другий – формуємо рулет і розміщуємо його на деко у спеціальному пакеті для запікання. За 1,5 год та при температурі духової печі у 160 градусів ваша закуска-делікатес зовсім скоро буде готова. Візьміть до уваги, більші качки запікаються довше.

І нехай вам та вашим рідним смакує!

Кулінарна хитрість, завдяки якій шматочки картоплі не прилипатимуть до сковорідки

вівторок, 16 квітень 2024, 10:10

Смажена картопля є улюбленим гарніром багатьох людей, оскільки ця смачна страва просто і швидко готується, передають Патріоти України. Втім, це зовсім не означає, що процес обсмажування овочів не супроводжується взагалі ніякими труднощами. Іноді картоп...

А ви це знали? Чому досвідчені кухарі при приготуванні курки використовують розпушувач

вівторок, 16 квітень 2024, 9:10

Розпушувач більш очікувано побачити в рецептах випічки, тому що даний компонент допомагає тісту піднятися та стати пишним, передають Патріоти України. Тому використання пекарського порошку при приготуванні курки здається не логічним і правильним. Однак...