Настав період активної спеки і повсюдних неприємних запахів, спричинених потовиділенням. Звичайний кухонний інгредієнт може стати новим основним засобом для дезодорації шаф зі взуттям, передають Патріоти України.
Різноманітні саше чи спреї часто наповнюють простір хімозними ароматами. Експерти розповіли, як харчова сода допоможе захистити взуттєві полиці від неприємного запаху.
Ефективний інгредієнт
Харчова сода є лужною речовиною, тому вона чудово усуває неприємні запахи. Порошок не тільки нейтралізує бактерії, а й допомагає повернути оптимальний рівень рН.
Існують різні способи використання цього лайфхака. Можна насипати трохи соди безпосередньо всередину взуття – це простий вибір, який швидко вирішить на проблему. Однак, незважаючи на те, що це заощадить вам трохи часу, витягнути всі абразивні частинки з підошви не так вже й просто.
Лайфхак для використання соди
Замість того, щоб сипати харчову соду у взуття, додайте її в свіжий, невикористаний фільтр для кави, щоб створити пакетик. Зав’яжіть краї гумкою або мотузкою або просто скрутіть, щоб пакет не розкривався. Помістіть по одному пакетику всередину черевиків та залиште їх на деякий час..
До соди можна додати кілька крапель улюбленої ефірної олії, а як альтернативу пакетикам спробуйте використовувати звичайну шкарпетку. Харчова сода дезодорує, а олії додадуть бажаного аромату, завдяки якому взуття та взуттєва шафа наповниться свіжістю.
Вас може зацікавити:Чому короля Чарльза називають одним із найуспішніших художників Великої Британії. 5 фото картин, які це підтверджують
Ідеально підійдуть такі аромати як чайне дерево, цитрусові та евкаліпт. Чайне дерево працюватиме з харчовою содою як антисептик, щоб позбутися бактерій, евкаліпт також має антибактеріальні властивості. Цитрусові швидко нейтралізують неприємні запахи.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...