Таку рослину як хрін українці добре знають. Зазвичай з нього роблять гостру приправу, яка доповнює сало або м'ясо. Але мало хто знає, наскільки цей продукт корисний. Він прекрасно бореться з вірусами і мікробами. Про це повідомила нутриціолог Вікторія Лазарєва, передають Патріоти України.
Ця рослина містить у своєму складі вітаміни C, E, PP і вітаміни групи B, додала фахівець. "Хрін багатий мікроелементами, амінокислотами і клітковиною, а концентрація аскорбінової кислоти в хріні перевершує навіть лимон і шипшину", - розповіла медик. За словами Лазарєвої, в поєднанні з гірчичними маслами, хрін має антимікробну і противірусну дію.
Хрін - це цінне джерело калію, надзвичайно важливого елемента для регуляції потоку клітинних рідин і навантаження кровоносних судин. Маленька порція пекучої приправи задовольняє денну потребу в калії, нормалізує кров'яний тиск і зміцнює здоров'я серця.
Захворювання печінки, ниркова недостатність і проблеми з щитовидною залозою є протипоказаннями до вживання хрону. Це ж стосується виразок, гастриту та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом. Вагітним і годуючим жінкам також потрібно утриматися від вживання кореня пряної рослини.
Якщо ви прагнете змінити своє життя на краще, зосередьтеся на простих способах через щоденні харчові звички. Зокрема, зміни в раціоні можуть стати чудовим початком вашого шляху до здоров’я та самовдосконалення. Тож, як зробити кроки до здорового харчу...
Вершкове масло — це той продукт, який ми їмо щодня, намащуючи на бутерброди чи додаючи до різноманітних страв і випічки. Однак лікарі рекомендують обмежити вживання цього продукту деяким людям, і ось чому, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...