Таку рослину як хрін українці добре знають. Зазвичай з нього роблять гостру приправу, яка доповнює сало або м'ясо. Але мало хто знає, наскільки цей продукт корисний. Він прекрасно бореться з вірусами і мікробами. Про це повідомила нутриціолог Вікторія Лазарєва, передають Патріоти України.
Ця рослина містить у своєму складі вітаміни C, E, PP і вітаміни групи B, додала фахівець. "Хрін багатий мікроелементами, амінокислотами і клітковиною, а концентрація аскорбінової кислоти в хріні перевершує навіть лимон і шипшину", - розповіла медик. За словами Лазарєвої, в поєднанні з гірчичними маслами, хрін має антимікробну і противірусну дію.
Хрін - це цінне джерело калію, надзвичайно важливого елемента для регуляції потоку клітинних рідин і навантаження кровоносних судин. Маленька порція пекучої приправи задовольняє денну потребу в калії, нормалізує кров'яний тиск і зміцнює здоров'я серця.
Захворювання печінки, ниркова недостатність і проблеми з щитовидною залозою є протипоказаннями до вживання хрону. Це ж стосується виразок, гастриту та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом. Вагітним і годуючим жінкам також потрібно утриматися від вживання кореня пряної рослини.
Кашель із кров’ю - завжди небезпечний симптом, який вимагає термінового візиту до лікаря. Про це попередила лондонська лікарка Клер Томпсон у коментарі Daily Mail, передають Патріоти України. Вона наголосила, що незалежно від кількості крові — чи то кр...
Гучна музика, яскраві екрани чи сильні запахи можуть спровокувати напад мігрені. Але не менш важливе значення має час доби, коли з’являється біль. Нове дослідження показало: ранкові й вечірні головні болі мають різні причини, передають Патріоти України...