Цукор - це "солодка смерть", і почасти це правда, адже якщо перевищувати щоденну норму вживання цього продукту, то можна отримати низку серйозних проблем зі здоров'ям. Невролог Дерья Улудюз порадила утриматися від цукру хоча б на два тижні, щоби відчути помітне поліпшення самопочуття, передають Патріоти України,
Лікарі-дієтологи рекомендують здоровим людям обмежувати вживання цукру. Можна вживати не більше 25-30 грам на добу, але ми їмо його набагато більше. Дерья Улудюз сказала в інтерв'ю турецькій газеті Sözcü, що добова норма цукру міститься, наприклад, в половині банана.
Експерт стверджує, що після солодкого посилюється відчуття втоми, оскільки при надмірному вживанні цукру гормони ендорфін і серотонін виробляються менше.
Цукор викликає передчасне старіння і потьмяніння шкіри, а також утворення більшої кількості вугрів. У чоловіків підвищення інсуліну призводить до зниження тестостерону.
Крім того, надмірне споживання цукру викликає утворення бляшок на стінках кровоносних судин і призводить до болю в суглобах.
"Прості вуглеводи - це отрута для мозку. Коли він звикає постійно харчуватися цукром "в надлишку", він стає ледачим, тому що використовує єдине джерело енергії", – сказала невролог.
Спеціаліст радить їсти будь-який десерт разом з джерелами білка, такими як йогурт, молоко або мигдаль, фундук. "Таким чином ви уникнете спочатку раптового стрибка рівня цукру в крові, а потім вироблення інсуліну у великій кількості", - зазначила вона.
Як повідомляв Главред, лікар-дієтолог Альбіна Комісарова вважає, що насправді тяга до солодкого - це не залежність і не хвороба, а звичка, у якої завжди є причини. І якщо їх знайти, то від надмірної любові до солодощів можна позбутися. Експерт пояснила, як це зробити.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...