Ви будете здивовані! Названо фрукт, який може допомогти вам легко заснути

Виявляється, ананас - це не тільки смачний екзотичний фрукт, який у багатьох асоціюється з "Піна коладою". Він здатний значно покращити якість вашого сну та допомогти забути, що таке безсоння, передають Патріоти України.

Детальніше в унікальних властивостях ананаса розбирався портал EatingWell. Спойлер: якщо ви думаєте, що їсти "ананас на ніч" небезпечно для шлунку з огляду на його кислоту, ви помиляєтесь.

Як ананас може вплинути на здатність людини заснути

Ананас допомагає підтримувати вироблення мелатоніну, саме його часто називають тим самим "гормоном сну", адже його кількість в організмі безпосередньо впливає на цей процес, а нестача зумовляє безсоння. За словами зареєстрованого дієтолога Келсі Кунік, існує наукове підґрунтя цим твердженням.

Наприклад, дослідження, опубліковане в Journal of Agricultural and Food Chemistry у 2021 році, показало, що вживання ананаса підвищило рівень мелатоніну в учасників експерименту на 266%. Там йдеться про те, що ананас не тільки допомагає організму виробляти мелатонін, але й впливає на рівень серотоніну та триптофану - ще одних сполук, важливих для наших фаз сну.

Також про позитивний вплив ананаса на рівень серотоніну свідчить дослідження, представлене у 2022 році в Європейському журналі харчування.

Водночас Гарвардська медична школа заявляє, що серотонін - дійсно один з тих самих "гормонів сну", на який людина часто навіть не зважає у цьому контексті.

Також ананас багатий на магній - він відомий своїми властивостями розслабляти м'язи, що потенційно допомагає заспокоїти нервову систему і полегшує розслаблення та засинання. Огляд 2023 року в журналі Biological Trace Element Research дійшов висновку, що існує зв'язок між рівнем магнію та кращою якістю сну.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...