Ви можете через це навіть отруїтися: ТОП-5 продуктів, які не варто зберігати у пластиковому посуді

Чимало господинь знають, як важливо правильно організувати свій побут, щоб продукти довше зберігали свою свіжість, не псувалися і не покривалися пліснявою. Більшість з них слід тримати в холодильнику в спеціальних лотках або контейнерах - найчастіше вони виготовляються з пластику. Проте фахівці не рекомендують вибирати такий посуд для зберігання деяких продуктів. Патріоти України пропонують розібратися, чому в пластику вони втрачають аромат і швидко псуються.

Молоко та молочні продукти

Молоко, а також молочні й кисломолочні продукти краще зберігати не в пластиковому посуді, так як в ньому вони швидше розкладаються і псуються. Також така тара є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, як результат - різні отруєння. Природно, якщо перелити молоко на пару годин у пластик, нічого серйозного не станеться, проте краще тримати молочні продукти в емальованому або скляному посуді.

Сир

Сир, як і молочні продукти, не бажано зберігати в пластиковій тарі. Справа в тому, що, якщо зберігати сир у закритому пластиковому контейнері більше 3-х днів, в ньому починають прискореними темпами розмножуватися бактерії і грибки, що з часом призведе до утворення цвілі. До того ж він втрачає свої корисні властивості, погіршується його смак, аромат і текстура. Тому цей продує найкраще зберігати в скляних або керамічних контейнерах, або загортати в харчову плівку.

Салати
Зазвичай після святкового застілля завжди залишаються салати, які господині відправляють в холодильник у пластикових контейнерах. Справа в тому, що, контактуючи з пластиком, свіжі овочі втрачають більшість своїх поживних речовин. Крім того, салати з соусами на основі яєць, наприклад, з майонезом, краще не залишати на тривале зберігання. У закритому пластиковому посуді в них швидше розмножуються такі небезпечні бактерії, як сальмонела або кишкова паличка, що може привести до отруєння і проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Яйця

Свіжі яйця також не рекомендується залишати на тривале зберігання в пластиковому посуді. Через недотримання температурного режиму, в них можуть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкраще зберігати їх у ящику, призначеному для овочів і фруктів - там найбільш холодне і вологе місце в холодильнику. Ще один варіант - у пакеті з льодом або термостійкому посуді.

Гарячі страви

Щойно приготовані супи, пюре, рагу та інші гарячі страви ні в якому разі не можна перекладати в пластикову тару. Справа в тому, що багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Тому спочатку чекаємо, поки ці страви охолонуть, а потім переливаємо чи пересипаємо в пластикові контейнери, щоб продукти не втратили своїх корисних властивостей.

ТОП-5 маркетингових стратегій для збільшення замовлень через доставку їжі

п’ятниця, 11 квітень 2025, 15:13

Щоб клієнти обрали саме вашу доставку, потрібно не тільки запропонувати смачні страви, а й попрацювати з рекламою та маркетинговими інструментами. Стратегія має бути продуманою і націленою на результат. У цій статті ми розглянемо найефективніші стратег...

Можна попасти на податки або штраф: Що українцям треба знати про продаж власних речей в інтернеті

п’ятниця, 11 квітень 2025, 12:19

Контроль за малим бізнесом в Україні дедалі посилюється. Так, ФОПи не можуть продавати товари через «Нову пошту» з отриманням оплати готівкою, тільки безготівковий розрахунок. Однак із березня контроль посилився, тож під нього можуть підпасти ті, хто н...