Ви можете через це навіть отруїтися: ТОП-5 продуктів, які не варто зберігати у пластиковому посуді

Чимало господинь знають, як важливо правильно організувати свій побут, щоб продукти довше зберігали свою свіжість, не псувалися і не покривалися пліснявою. Більшість з них слід тримати в холодильнику в спеціальних лотках або контейнерах - найчастіше вони виготовляються з пластику. Проте фахівці не рекомендують вибирати такий посуд для зберігання деяких продуктів. Патріоти України пропонують розібратися, чому в пластику вони втрачають аромат і швидко псуються.

Молоко та молочні продукти

Молоко, а також молочні й кисломолочні продукти краще зберігати не в пластиковому посуді, так як в ньому вони швидше розкладаються і псуються. Також така тара є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, як результат - різні отруєння. Природно, якщо перелити молоко на пару годин у пластик, нічого серйозного не станеться, проте краще тримати молочні продукти в емальованому або скляному посуді.

Сир

Сир, як і молочні продукти, не бажано зберігати в пластиковій тарі. Справа в тому, що, якщо зберігати сир у закритому пластиковому контейнері більше 3-х днів, в ньому починають прискореними темпами розмножуватися бактерії і грибки, що з часом призведе до утворення цвілі. До того ж він втрачає свої корисні властивості, погіршується його смак, аромат і текстура. Тому цей продує найкраще зберігати в скляних або керамічних контейнерах, або загортати в харчову плівку.

Салати
Зазвичай після святкового застілля завжди залишаються салати, які господині відправляють в холодильник у пластикових контейнерах. Справа в тому, що, контактуючи з пластиком, свіжі овочі втрачають більшість своїх поживних речовин. Крім того, салати з соусами на основі яєць, наприклад, з майонезом, краще не залишати на тривале зберігання. У закритому пластиковому посуді в них швидше розмножуються такі небезпечні бактерії, як сальмонела або кишкова паличка, що може привести до отруєння і проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Яйця

Свіжі яйця також не рекомендується залишати на тривале зберігання в пластиковому посуді. Через недотримання температурного режиму, в них можуть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкраще зберігати їх у ящику, призначеному для овочів і фруктів - там найбільш холодне і вологе місце в холодильнику. Ще один варіант - у пакеті з льодом або термостійкому посуді.

Гарячі страви

Щойно приготовані супи, пюре, рагу та інші гарячі страви ні в якому разі не можна перекладати в пластикову тару. Справа в тому, що багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Тому спочатку чекаємо, поки ці страви охолонуть, а потім переливаємо чи пересипаємо в пластикові контейнери, щоб продукти не втратили своїх корисних властивостей.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...