Чимало господинь знають, як важливо правильно організувати свій побут, щоб продукти довше зберігали свою свіжість, не псувалися і не покривалися пліснявою. Більшість з них слід тримати в холодильнику в спеціальних лотках або контейнерах - найчастіше вони виготовляються з пластику. Проте фахівці не рекомендують вибирати такий посуд для зберігання деяких продуктів. Патріоти України пропонують розібратися, чому в пластику вони втрачають аромат і швидко псуються.
Молоко та молочні продукти
Молоко, а також молочні й кисломолочні продукти краще зберігати не в пластиковому посуді, так як в ньому вони швидше розкладаються і псуються. Також така тара є сприятливим середовищем для розмноження бактерій, як результат - різні отруєння. Природно, якщо перелити молоко на пару годин у пластик, нічого серйозного не станеться, проте краще тримати молочні продукти в емальованому або скляному посуді.
Сир
Сир, як і молочні продукти, не бажано зберігати в пластиковій тарі. Справа в тому, що, якщо зберігати сир у закритому пластиковому контейнері більше 3-х днів, в ньому починають прискореними темпами розмножуватися бактерії і грибки, що з часом призведе до утворення цвілі. До того ж він втрачає свої корисні властивості, погіршується його смак, аромат і текстура. Тому цей продує найкраще зберігати в скляних або керамічних контейнерах, або загортати в харчову плівку.
Яйця
Свіжі яйця також не рекомендується залишати на тривале зберігання в пластиковому посуді. Через недотримання температурного режиму, в них можуть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкраще зберігати їх у ящику, призначеному для овочів і фруктів - там найбільш холодне і вологе місце в холодильнику. Ще один варіант - у пакеті з льодом або термостійкому посуді.
Гарячі страви
Щойно приготовані супи, пюре, рагу та інші гарячі страви ні в якому разі не можна перекладати в пластикову тару. Справа в тому, що багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Тому спочатку чекаємо, поки ці страви охолонуть, а потім переливаємо чи пересипаємо в пластикові контейнери, щоб продукти не втратили своїх корисних властивостей.
Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...
Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...