Шеф-кухарка та переможниця кулінарного проєкту МастерШеф "Професіонали-3" Елеонора Баранова розповіла, у чому різниця смаженої й сирої цибулі та яку краще використовувати для приготування фаршу в котлети. В ексклюзивному коментарі експертка заявила про те, що для котлет найкраще підходить смажена цибуля, передають Патріоти України.
Смажена VS сира цибуля
Як повідомляє шеф-кухарка, найкраще використовувати смажену цибулю в котлетний фарш. Це допомагає уникнути аромату сирої цибулі в готових котлетах. До того ж, краще впливає на здоров'я загалом. А саме, не викликає неприємний запах із рота, печію та важкість у шлунку.
"Так отримуємо максимально соковитий фарш і при цьому максимально легке відчуття у шлунку. Тобто не буде такого, що як от з'їли чебурек на вокзалі, і після цього ще три рази видихаєте цією ж цибулею", - пояснила вона.
Елеонора Баранова каже, що в усіх своїх стравах також використовує готову цибулю. Для цього попередньо пасерує її у невеликій кількості олії, охолоджує, а наостанок – пробиває. Це правило стосується і часнику: його варто томити в олії за температури 90 градусів.
Сорт цибулі: чи є різниця
Під час використання цибулі у стравах не так принципово обирати сорт, як спосіб її приготування: обсмажування це чи пасерування. Тим не менш, ріпчаста цибуля є найоптимальнішим варіантом. Вона при обсмажуванні чи пасеруванні стає більш солодшою.
Також, якщо говорити про азіатську кухню, то кухарі використовують сиру ріпчасту цибулю для підсилення смаку та аромату.
Підтримка активного метаболізму - це ключ до стабільної ваги, високого рівня енергії та гарного самопочуття. Навіть незначні харчові помилки здатні поступово уповільнити цей процес, змушуючи організм витрачати менше калорій і накопичувати більше жиру, ...
Багато господинь стикаються з проблемою жорстких і неприємних на дотик рушників. З часом вони втрачають пухнастість, перестають добре вбирати вологу та навіть починають неприємно пахнути. Дорогі кондиціонери для білизни не завжди дають очікуваний резул...