Шеф-кухарка та переможниця кулінарного проєкту МастерШеф "Професіонали-3" Елеонора Баранова розповіла, у чому різниця смаженої й сирої цибулі та яку краще використовувати для приготування фаршу в котлети. В ексклюзивному коментарі експертка заявила про те, що для котлет найкраще підходить смажена цибуля, передають Патріоти України.
Смажена VS сира цибуля
Як повідомляє шеф-кухарка, найкраще використовувати смажену цибулю в котлетний фарш. Це допомагає уникнути аромату сирої цибулі в готових котлетах. До того ж, краще впливає на здоров'я загалом. А саме, не викликає неприємний запах із рота, печію та важкість у шлунку.
"Так отримуємо максимально соковитий фарш і при цьому максимально легке відчуття у шлунку. Тобто не буде такого, що як от з'їли чебурек на вокзалі, і після цього ще три рази видихаєте цією ж цибулею", - пояснила вона.
Елеонора Баранова каже, що в усіх своїх стравах також використовує готову цибулю. Для цього попередньо пасерує її у невеликій кількості олії, охолоджує, а наостанок – пробиває. Це правило стосується і часнику: його варто томити в олії за температури 90 градусів.
Сорт цибулі: чи є різниця
Під час використання цибулі у стравах не так принципово обирати сорт, як спосіб її приготування: обсмажування це чи пасерування. Тим не менш, ріпчаста цибуля є найоптимальнішим варіантом. Вона при обсмажуванні чи пасеруванні стає більш солодшою.
Також, якщо говорити про азіатську кухню, то кухарі використовують сиру ріпчасту цибулю для підсилення смаку та аромату.
Цей особистісний тест дозволить вам дізнатися: ви зосереджені на собі чи на інших? Оберіть одну із трьох повітряних куль, що зображено на малюнку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Вибір розповість, як ваша сутність впливає на ухвалення р...
Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...