Ви завжди готували гречку не так: Професор вказав на головну помилку господинь

Варити гречану крупу – не найкращий варіант для здоров'я. Набагато корисніше запарювати її на ніч. Такої думки дотримується лікар-дієтолог, доктор медичних наук, професор Олексій Ковальков, передають Патріоти України.

У ролику, який він виклав на YouTube, Ковальков розповів, що гречку можна назвати "королевою каш", оскільки вона містить корисних речовин удесятеро більше, ніж, наприклад, той самий геркулес. Однак при цьому зазначив, що все залежить від методу приготування.

Ковальков стверджує, що далеко не всі люди в курсі, як готувати цю крупу, щоб отримати з неї максимум користі. А варити гречку – далеко не найкращий варіант. Вся справа в тому, що вуглеводи, якими так корисна каша, знаходяться всередині крупи і під час варіння вся серцевина ядра вилазить назовні та руйнується.

"У результаті вуглеводи дуже швидко надходять в кров, насичуючи її цукром. Це погано. Тому що ці вуглеводи всмокчуться через 20 хвилин, рівень цукру в крові впаде через дві-три години, і вам знову захочеться їсти", – розповів лікар.

Замість варіння Ковальков радить запарити гречку на ніч водою або кефіром – так, за його словами, ядра залишаться твердими і не розсипатимуться, а організму знадобиться більше часу, щоб перетравити оболонку. В результаті цього вуглеводи надходитимуть поступово. Саме така крупа буде корисна для організму, стверджує дієтолог.

Водночас він зазначив, що не радить їсти гречку кожен день. Ковальков каже, що харчування має бути різноманітним, тому буде достатньо, якщо ви вживатимете гречку лише три рази на тиждень.

З архіву ПУ. Навіщо в СРСР двері оббивали шкірою: Несподівана причина

неділя, 11 квітень 2021, 23:55

За часів СРСР важко було знайти під'їзд, де не було б хоч одних "шкіряних" дверей темно-синього або бордового кольору. Під низ шкіри або дерматину люди часто клали наповнювач, а потім гвіздками оббивали його по краях чи всій поверхні дверного полотна. ...

Без зривів і обмежень: Жінка схудла на 45 кг і поділилася секретом з іншими (фото до і після)

неділя, 11 квітень 2021, 23:45

"У многих похудение ассоциируется в первую очередь с диетами и жёсткими ограничениями: ничего сладкого, соленого, жареного, мучного. Чтобы морально подготовиться к таким лишениям, мы нередко откладываем похудение на следующий понедельник, который так и...