Ви завжди готували гречку не так: Професор вказав на головну помилку господинь

Варити гречану крупу – не найкращий варіант для здоров'я. Набагато корисніше запарювати її на ніч. Такої думки дотримується лікар-дієтолог, доктор медичних наук, професор Олексій Ковальков, передають Патріоти України.

У ролику, який він виклав на YouTube, Ковальков розповів, що гречку можна назвати "королевою каш", оскільки вона містить корисних речовин удесятеро більше, ніж, наприклад, той самий геркулес. Однак при цьому зазначив, що все залежить від методу приготування.

Ковальков стверджує, що далеко не всі люди в курсі, як готувати цю крупу, щоб отримати з неї максимум користі. А варити гречку – далеко не найкращий варіант. Вся справа в тому, що вуглеводи, якими так корисна каша, знаходяться всередині крупи і під час варіння вся серцевина ядра вилазить назовні та руйнується.

"У результаті вуглеводи дуже швидко надходять в кров, насичуючи її цукром. Це погано. Тому що ці вуглеводи всмокчуться через 20 хвилин, рівень цукру в крові впаде через дві-три години, і вам знову захочеться їсти", – розповів лікар.

Замість варіння Ковальков радить запарити гречку на ніч водою або кефіром – так, за його словами, ядра залишаться твердими і не розсипатимуться, а організму знадобиться більше часу, щоб перетравити оболонку. В результаті цього вуглеводи надходитимуть поступово. Саме така крупа буде корисна для організму, стверджує дієтолог.

Водночас він зазначив, що не радить їсти гречку кожен день. Ковальков каже, що харчування має бути різноманітним, тому буде достатньо, якщо ви вживатимете гречку лише три рази на тиждень.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...