З чим випрати рушники, щоб прибрати неприємний запах - простий лайфхак

Щойно куплені рушники виглядають красиво і свіжо, але згодом можуть ставати сірими, а ще набувати неприємного запаху затхлості. Однак використання дешевого засобу, який, напевно, є у вас в будинку, вирішить проблему зі смородом. Рушники після прання приємно пахнитимуть без будь-якого "шлейфу вогкості", передають Патріоти України.

Причиною смороду можуть бути стійкі бактерії, які "живуть" у ваших рушниках. Тому рекомендується випробувати один простий лайфхак, пише видання Express. Вашим незамінним помічником стане звичайний столовий оцет.

Оцет — це кислота, яка вбиває плісняву та інші бактерії. Він також видаляє будь-які забруднення, що залишилися на рушниках від мила та надто великої кількості мийного засобу. Тож як позбутися неприємного запаху рушників за допомогою оцту? Просто перепріть рушник, використовуючи чашку оцту замість мийного засобу. Це має вбити бактерії та нейтралізувати будь-які запахи. При пранні рушників або іншої білизни рекомендується додавати оцет у відділення для кондиціонера.

Хоча при пранні рушників можна використовувати звичайний мийний засіб, але занадто велика кількість порошку може зробити ваші рушники жорсткими. Найкраще прати кольорові рушники при температурі 40 градусів, а білі — від 60 до 75 градусів. Цикл полоскання вибирайте найтриваліший. Крім того, обов’язково розвішуйте рушники відразу після прання. Рушники, залишені в барабані, сприяють розвитку плісняви та грибка, викликаючи запах вогкості.

Куди там магазинному! Як зробити домашній майонез за 60 секунд

субота, 4 травень 2024, 10:07

Досі купуєте майонез у магазині і втомлюєтеся читати весь перелік складу? Подбайте про свій організм. Домашній майонез на смак - не гірший, ніж із пачки, а по користі - набагато кращий, передають Патріоти України. Для того, щоб приготувати майонез вам...

А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

субота, 4 травень 2024, 9:12

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України. Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді...