
Картопля - один з популярних овочів, який є в кожному будинку. Завдяки смаковим якостям вона може бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших, передають Патріоти України.
Багато людей вважають за краще заготовляти картоплю на зиму. Але щоб коренеплоди не втратили своїх якостей і були придатні до вживання, важливо не допустити їх проростання. Зробити це можна завдяки хитрощі, якою користувалися наші бабусі.
Картопля добре переносить зиму в прохолодному місці, що добре провітрюється. Для цього підходить темний підвал або комора. Якщо на бульби потрапить сонце, вони швидко почнуть проростати та змінювати колір, а потім стануть непридатними для споживання.
Щоб вони не проросли, овочі не можна зберігати у целофановому пакеті. Найкраще для зберігання картоплі підходять дерев’яні ящики або плетені кошики.
Для кращого збереження картоплі взимку можна вдатися до невеликої хитрості. У тару з коренеплодами додайте трохи каштанів, які збирали восени. Вони запобігають скупченню вологи та не дадуть картоплі загнити й прорости. Замість каштанів можна використовувати яблука кислих сортів чи лимони.
Постійна втома, забування деталей і складнощі з концентрацією - проблема, знайома багатьом. Вчені кажуть, що є один простий продукт, який допомагає мозку працювати ефективніше, передають Патріоти України. Що це за продукт? Дослідження підтверджують, щ...
Деякі продукти, які здаються корисними або звичними, можуть погіршувати стан людей із підвищеним артеріальним тиском. Один із таких - солона їжа, зокрема оброблені продукти та копченості, передають Патріоти України. Надмірна кількість солі в раціоні пр...