Картопля - один з популярних овочів, який є в кожному будинку. Завдяки смаковим якостям вона може бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших, передають Патріоти України.
Багато людей вважають за краще заготовляти картоплю на зиму. Але щоб коренеплоди не втратили своїх якостей і були придатні до вживання, важливо не допустити їх проростання. Зробити це можна завдяки хитрощі, якою користувалися наші бабусі.
Картопля добре переносить зиму в прохолодному місці, що добре провітрюється. Для цього підходить темний підвал або комора. Якщо на бульби потрапить сонце, вони швидко почнуть проростати та змінювати колір, а потім стануть непридатними для споживання.
Щоб вони не проросли, овочі не можна зберігати у целофановому пакеті. Найкраще для зберігання картоплі підходять дерев’яні ящики або плетені кошики.
Для кращого збереження картоплі взимку можна вдатися до невеликої хитрості. У тару з коренеплодами додайте трохи каштанів, які збирали восени. Вони запобігають скупченню вологи та не дадуть картоплі загнити й прорости. Замість каштанів можна використовувати яблука кислих сортів чи лимони.
Народні прикмети на 14 березня. Чому у Венедиктів день треба бути особливо уважними до домашніх тварин і гострих предметів. 14 березня за новим стилем (27 березня за старим) християни східного обряду згадують преподобного Венедикта, а також благовірног...
Деякі продукти можуть впливати на наш настрій і навіть сприяти розвитку депресії через вплив на рівень цукру в крові, гормональний баланс або нейромедіатори в мозку. Ось кілька продуктів, які можуть негативно впливати на психічне здоров'я та викликати ...